Sparkad i maj – tillbaka i dag

”Han räddar kvar oss”

Foto: Assyria TV
FOTBOLL

I maj sparkade Assyriska sin tränare Azrudin Valentic och ersatte honom med Sören Åkeby.

Nu står det klart att Åkeby lämnar på grund av en familjesituation.

Ersättaren heter… Azrudin Valentic.

– Han räddar kvar oss. Det tror jag, säger klubbordföranden Ninip Kino till Sportbladet.

Assyriska ligger sist i Superettan och står fortfarande utan seger på hemmaplan. I maj sparkade man tränare Azrudin Valentic och hämtade in rutinerade Sören Åkeby som ersättare. Resultatet?

Inte nog med att man inte plockade särskilt mycket fler poäng – nu meddelar klubben via sin officiella hemsida att Åkeby lämnar omgående på grund av en familjesituation.

Azrudin Valentic har återinkallats och kommer att leda Assyriska säsongen ut.

Bekräftar på hemsidan

Så här lyder Assyriskas pressmeddelande på hemsidan:

”Assyriska har känt till Sörens familjesituation, men nu kände han att det inte går längre. Då Valentic fortfarande finns med på Assyriskas lönelista och känner till laget på ett bra sätt har han kallats tillbaka och är ny huvudtränare. Han kommer att leda laget resten av säsongen.”

Sportbladet ringde upp Assyriskas ordförande Ninip Kino som menar att det inte finns några konstigheter i det här beslutet.

"Vi är eniga"

– Situationen är som den är. Sören var tvungen att lämna och vi vill inte lämna klubben utan huvudtränare. Vi har ju fortfarande avtal med Valentic, han är fortfarande anställd i föreningen även om Sören varit huvudtränare. Nu är ”Valli” tillbaka för att fullfölja sitt uppdrag.

Vilken effekt tror du på nu?

– Han har redan markerat för spelarna att de nu ska jobba tillsammans 24 timmar om dygnet, att nu finns bara fokus på Assyriska. Vi är eniga i beslutet och står bakom ”Valli”. Han räddar kvar oss. Det tror jag.

FAKTA

Assyriskas återstående matcher

Husqvarna (h)

Syrianska (b)

Varberg (h)

Sirius (b)

Landskrona (h)

Östersund (b)

GAIS (h)

ARTIKELN HANDLAR OM