Derbydrömmen: Skjuta ner rivalen

”Det är en historisk dag”

Foto: BILDBYRÅN, ANDREAS BARDELL
FOTBOLL

Derbydags i Södertälje.

Då vill Syrianska skjuta ner rivalen Assyriska ur Superettan.

– En våt dröm för alla våra supportrar världen över, skriver klubbens officiella supporterförening Gefe Fans på sitt Facebook-konto.

Syrianskas officiella supporterförening Gefe Fans skrev detta på sitt Facebook-konto inför derbyt i kväll.

Syrianska är uppe på säker mark i Superettan och ser med stor sannolikhet ut att stanna kvar i serien även nästa år. Värre är det för rivalen Assyriska, som ligger fortsatt sist utan en enda hemmaseger.

Mitt i allt är det i kväll dags för Södertäljederby – och stämningen är upptrissad.

Syrianskas officiella supporterförening Gefe Fans har via sitt Facebook-konto publicerat en status där man uppmanar till stöd, hjärta och kämparglöd – och citerar även en supporter:

”På onsdag är det en historisk dag, för onsdag är dagen då vi – Syrianska FC – har chansen att skjuta ner assyriska till division 1! En våt dröm för alla Syrianska-supportrar världen över!”

Skyttekungen tillbaka

Rent poängmässigt är det omöjligt för Assyriska att bli klara för nedflyttning efter kvällens möte, men båda parterna är ense om att matchen är av oerhörd moralisk betydelse.

Syrianska kommer från en 0-6-förlust mot Hammarby, men slänger nu in en spelare som vet vad som gäller. Spjutspetsen Nikola Grubjesic är tillbaka efter avstängning, och det var just han som avgjorde det senaste derbyt med två kliniska avslut.

Sportbladet har förgäves försökt nå Sharbel Touma och Louay Chanko, men klart är ändå att skyttekungen Grubjesic blickar bakåt och framåt på samma gång:

– Jag vet ju hur viktigt det är. Alla säger att bara vi vinner mot Assyriska så blir allt bra, säger han till LT i dag.

"Bara seger räknas"

I Assyriska-lägret är man fullt medvetna om situationens allvar. Hemvändande målmaskinen Mattias Genc vet att en seger skulle få klubben att resa sig ur skuggorna av en mörk säsong:

– Det här är en match vi ska vinna till varje pris. Det finns bara seger, inget annat räknas. Alla spelare är laddade som fan och vi bara längtar till avspark. Hela laget går ut för att vinna matchen tillsammans med fansen, säger han passionerat till Sportbladet.

Samtidigt har klubbens supporterförening Zelge Fans citerat en text:

”Från och med i dag är du lika mycket kapten för Assyriska som David Durmaz, helt enkelt för att David Durmaz är lika mycket supporter som du är. För allt vad vi är värda: Assyriska är vi, och det är vi – varenda en av oss – som är Assyriska”.