Aftonbladet
Dagens namn: Tore, Tor
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Walker: Det är en ren skandal

Tabellen på väg att ritas om - då rasar Kevin Walker: ”Det får bara inte ske, måste kunna hitta en lösning”

Foto: BILDBYRÅN

Ängelholms FF nekas ekonomisk nödhjälp och går nu med största sannolikhet i konkurs.

I så fall ritas superettans tabell om, vilket vore ett dråpslag för Gif Sundsvall.

– Det är en ren skandal, säger Kevin Walker.

Fem miljoner kronor.

Så mycket pengar behöver Ängelholms FF få in för att rädda sin existens.

Men i går kväll drabbades klubben av ett bakslag.

Kommunen gav avslag till en ansökan om ett nödlån på 2,1 miljoner kronor och enligt ÄFF:s klubbchef Paul Myllenberg talar nu allt, precis allt för att mardrömmen blir verklighet.

– Det finns inga räddningsplankor, som jag förstår det, säger han.

”Får bara inte ske”

Försätts Ängelholm i konkurs betraktas alla deras matcher i årets superetta som ogiltiga. Resultaten stryks, försvinner i tomma intet, vilket får stora konsekvenser för såväl botten- som toppstriden.

Den stora vinnaren: Hammarby, vars 51 inspelade poäng kommer finnas kvar eftersom man förlorat båda matcherna mot ÄFF.

De stora förlorarna: Bajens toppkonkurrenter, Ljungskile och Gif Sundsvall, som blir av med sex poäng vardera eftersom deras segrar mot ÄFF stryks rakt av.

– Det är en ren skandal för alla inblandade om tabellen ritas om. Det får bara inte ske. Det kan inte bli så att vi tappar poäng. Det måste gå att hitta en annan lösning, säger Giffarnas mittfältsstjärna Kevin Walker.

Hur skulle en lösning se ut?

– Jag vet inte, typ att de får spela klart serien och ta itu med sina problem efter säsongen. Förbundet kanske kan hjälpa dem, fan vet jag, men vi kan inte låta serien avgöras någon annanstans än på planen. Jag tror det är en uppfattning som alla delar. Nu drabbas vi jävligt hårt men även de lag som gynnas måste väl hålla med om att det vore orättvist?

”Väldigt liten chans”

Ängelholms FF har i dag ett extrainsatt styrelsemöte där klubbchef, ordförande och vice ordförande ska se över sina alternativ. Men klubbchef Paul Myllenberg ser knappast ljust på chansen att klara sig ur krisen.

– Den är väldigt, väldigt liten, säger han.

Vinnare och förlorare

HUR REAGERAR DU OM SUPERETTANS TABELL RITAS OM?

Vinnare:

Hammarby, vd Henrik Kindlund:

– Det finns ingen inom idrotten som vill att en tävling avgörs på det sättet. Sedan är det i så fall jäkligt tufft för Ljungskile och Sundsvall som blir av med sex poäng.

J Södra, lagkapten Tommy Thelin:

– Jag har inte ens tänkt tanken. På ett sätt hoppas jag att det löser sig på planen. I och med att det inte är skrivet att det är klart kan vi inte lägga energi på det. Det går inte.

Husqvarna, mittback Robin Cederberg:

– Man vill förtjäna sin plats på egen kraft, men läget är som det är och det är inget vi kan styra över. Jag vill ju självklart att allt ska avgöras på planen och inte på pappret.

Förlorare:

Ljungskile, ordförande Bo Fagerberg:

– Det skulle kännas oerhört hårt att ha spelat 20 matcher i rad utan förlust och så kommer det helt plötsligt ett annat besked. Det stämmer liksom inte.

Sundsvall, mittfältare Kevin Walker:

– I så fall är det en ren skandal för alla inblandade. Det måste gå att hitta en lösning. Typ att de får spela klart serien och sen ta itu med sina problem efter säsongen.

Landskrona, sportchef Patrik Johansson:

– Jag lider med Ängelholm. Men om nu serien ritas om får det stora konsekvenser för väldigt många människor. Det är inte den avslutningen man vill ha på en serie.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet