J-Södra missade läge att rycka i toppen

Degerfors nära kvalplats

Foto: ALL OVER PRESS (DANIEL MALMBERG)
FOTBOLL

Jönköpings Södra kunde göra ett jätteryck i Superettan.

Men lagets stora spöke, Degerfors, ställde till det och vann med 2–0.

– Vi har haft lite flyt mot dem, de är bäst i serien, säger Degerfors Eric Jernberg.

Jönköpings Södra hade innan bortamötet med Degerfors bara noterats för två förluster, den senaste den 29 juni – mot Degerfors.

Och värmlänningarna ställde återigen till det för J-Södra.

Ludvig Fritzon gjorde 1–0 till hemmalaget efter 17 minuter och trots ett intensivt tryck från gästerna var det Degerfors som också kunde göra 2–0 genom Eric Jernberg i den andra halvleken.

– Vi spelar jäkligt defensivt. Vi har haft lite flyt, de är bäst i serien, men vi har varit effektiva, säger Eric Jernberg.

Degerfors ny tabellfyra

I och med att varken Östersund eller Sirius lyckades vinna sina matcher i helgen hade J-Södra läge att rycka i tabelltoppen.

Nu får man nöja sig med att parkera på nio poäng före Sirius som ligger på kvalplats, och fyra pinnar före tvåan Östersund.

– De går upp och de förtjänar det verkligen. De är skickliga, har ett bra passningsspel, säger Jernberg, vars Degerfors klättrade upp till en fjärdeplats i tabellen och nu bara är fyra poäng bakom Sirius – som de möter i nästa match.

– Det blir en liten final nästa match. Den blir nog ganska lik den här matchen, att vi får försvara oss och kontra. Men man ska göra det man vinner matcher på.

NY LISTA: Så mycket tjänar spelarna i Superettan

FAKTA

Degerfors–Jönköpings S 2–0 (1–0)

1–0 Ludvig Fritzson (17), 2–0 Eric Jernberg (73).

Publik: 2 687.

Värnamo–Ängelholm 1–2 (0–1)

0–1 Piotr Johansson (25), 1–1 Pär Cederqvist (55), 1–2 Vladica Zlojutro (83).

Publik: 1 033.