Sirius lagkapten om nya sjukdomen

Foto: Bildbyrån
Niklas Busch Thor.
FOTBOLL

Sirius missade allsvenskan med en hårsmån samtidigt som lagkaptenens säsong förstördes av hjärtflimmer och en fotskada.

Nu väljer Niklas Busch Thor också att berätta att han har epilepsi.

– Det kändes nästan lite pinsamt, säger han till UNT.

Sirius lagkapten Niklas Busch Thor hade en tung säsong då han missade nästa hela vårsäsongen på grund av skada och redan innan den börjat fått hjärtflimmer.

Men det var inte enda gången han tvingades tillkalla ambulans.

Nu berättar 29-åringen att han också drabbades av ett epilepsi-anfall.

Det hände när han var ute och gick en promenad med sonen runt midsommar.

– Jag var ute med Birger och gick och så plötsligt ramlade jag ihop. Sedan minns jag inget mer. 45 minuter senare vaknade jag upp med bitmärken på läpparna och tungan. Det var riktigt obehagligt, säger Busch Thor till UNT.

Han har tidigare inte velat prata om sjukdomen.

"Ville bara fokusera på fotbollen"

– Det blev så mycket med annat och jag kände att det redan varit så mycket om mina tidigare skador och hjärtflimret att jag bara ville fokusera på fotbollen. Det kändes nästan lite pinsamt, säger han.

Lagkaptenen, som är gift med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, berättar att han fått mycket stöd av både klubben och frun och att han ser fram emot nästa säsong.

– Jag kommer att satsa vidare och jag känner en stor revanschlust inför det som hände i år, dels med tanke på att vi föll på målsnöret i allsvenska kvalet, dels för min egen del att jag känner att jag inte kom upp i den nivå jag vet att jag har i mig och inte bidrog så mycket som jag velat. Det skulle inte kännas värdigt att sluta på det här sättet, säger han till UNT.