Byter till gamla tröjan – efter fansen protest

Sirius backar: ”Väljer att lyssna på våra supportrar”

Foto: BILDBYRÅN
Nya tröjan tas bort, gamla gör comeback.
FOTBOLL

Ett tröjbyte fick Siriusfansen att rasa.

Nu har styrelsen lyssnat på fansen – och bytt tillbaka till gamla tröjan.

– Det är en så pass viktig identitetsprodukt, säger Sirius informationsansvarige Mats Karlström till UNT.

Sirius är signifikativt med blåsvarta ränder på sina hemmaställ.

Till årets säsong valde dock klubben att byta ut tröjorna till en variant med svart upp till och ränder endast på den nedre delen av tröjan.

Bytet väckte stor ilska hos Siriussupportrarna som protesterade med en banderoll i mötet med Malmö FF och över hundra kommentarer på Facebook.

Byter tillbaka

Nu har Sirius backat i tröjbytet.

I stället för den nya modellen plockar klubben tillbaka fjolårets modell.

– Vi byter för att det är en så pass viktig identitetsprodukt och vi väljer att lyssna på våra supportrar, säger Sirius informationsansvarige Mats Karlström till UNT.

Enligt UNT kostar de nya tröjorna upp mot 30 000 kronor – något klubbens sponsorer betalat – och tröjorna används redan i dagens svenska cupen-möte med Ängelholm.

– Den gamla modellen har egentligen inte funnits kvar, men vår leverantör har ändå hittat några som var undanstoppade. Nu byter vi ut samtliga tröjor för både herr och dam, säger Mats Karlström.

”Förstår klubbens identitet”

Fansen är, förstås, nöjda över att klubben valt att ändra efter protesterna.

– Det är väldigt glädjande att de förstår klubbens identitet och lyssnar på supportrarna. Det är ett bra beslut då det var ett jättemisstag som gjordes, men samtidigt hoppas jag att det inte äventyrar ekonomin, säger supporterorganisationen Västra Sidans ordförande Lars Olsson.