Åtvidaberg blev utklassade

Foto: Bildbyrån
Dalkurd fortsätter att imponera i Superettan.
FOTBOLL

Förra året spelade Åtvidaberg i allsvenskan och Dalkurd i division 1.

I dag möttes de och då blev Åtvidaberg utklassade med hela 5–0.

– Fan vad kul, men det är för tidigt att kolla på tabellen. Det är jättebra, men allt kan vara förgäves om vi inte fortsätter ta en match i taget, säger Rawez Lawan till TV4 Sport.

Åtvidaberg hade en mycket tung fjolårssäsong i allsvenskan. Laget tog bara 15 poäng på hela säsongen och slutade sist – vilket betydde att de ramlade ner till Superettan.

Säsongsinledningen i Superettan har också varit tung för Åtvidaberg.

Efter elva omgångar ligger ex-allsvenska laget nu på sjätte plats.

Och i bortamatchen mot Dalkurd – som i fjol spelade i Division 1 – kom nästa smäll.

Spelade ut hela sitt register

För när domaren Johan Krantz från Uppsala blåste för slutsignal visade resultattavlan hela 5–0 till Dalkurd.

Redan efter 15 minuter fick Åtvidabergsmålvakten Gustav Jansson plocka ut första bollen ur nätet. Och till slut blev det hela 5–0.

– Det är så roligt med det här laget, för vi lär hela tiden av våra misstag. Vi har tappat mot både Gais och Degerfors, nu lyckades vi stänga matchen, säger Rawez Lawan till TV4 Sport.

”Allt kan vara förgäves”

Förra året tog han SM-guld med Norrköping – men inför säsongen valde han alltså att gå till Dalkurd. Och efter vinsten mot Åtvidaberg är nu Dalkurd placerade på fjärde plats.

– Fan vad kul, men det är för tidigt att kolla på tabellen. Det är jättebra, men allt kan vara förgäves om vi inte fortsätter ta en match i taget, säger Lawan till TV4 Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM