Assyriska tog täten

Men tränare Norling missnöjd: Vi spelar inte bra

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

SÖDERTÄLJE. Assyriska är i serieledning efter 1–0 hemma mot Öster. Men tränaren Rikard Norling är inte nöjd med spelet:

– Vi spelar inte bländande, det tror jag att alla kan se, säger Norling.

Ymnigt snöfall och nollgradigt. Förutsättningarna för bra fotboll var inte de bästa. Och i går var det snarare Öster än Assyriska som visade upp ett bra spel. Men prestigevärvningen Ceyhun Eris såg till att Assyriska tog hem segern. Framspelad av Mattias Genc dundersköt Eris in bollen i krysset:

– Det är otroligt starkt jobbat hela vägen. Även om vi inte känner att vi flyger framåt skapar vi en tre-fyra riktigt kvalificerade som det bör vara mål på. Hur man än vrider och vänder på det är poängen absolut viktigast, säger Norling.

”Borde gjort det bättre”

Eris segermål kom inte förrän i den 77:e minuten. Dessförinnan hade Norling gång på gång stått upp och manat på sina spelare. Och även efteråt märks det att han inte är helnöjd:

– Jag känner att vi kanske kunde ha gjort det lite bättre, trots förutsättningarna. Det är nåt vi får jobba på, säger Norling om lagets insats.

Samtidigt säger han att resultatet i går även beror på honom:

– Å andra sidan har det med spelarval också, så det ligger på mig med.

– Om vi ska spela in centralt måste vi göra det för att sen komma bredare. Som det är nu blommar vi liksom aldrig ut och får bredden vi vill ha. Men som sagt, vi vann matchen, det var jätteviktigt.