Biljettpriserna sänks – men bojkotten kvarstår

Assyriska sänkte de höjda biljettpriserna – men Bajens fans är fortfarande inte nöjda

FOTBOLL

I dag hotade Hammarbyfansen med att bojkotta matchen mot Assyriska nästa tisdag på grund av för höga biljettpriser.

Assyriska valde att sänka priserna.

Men inte tillräckligt mycket för Bajenfansen.

– Bojkotten kvarstår. Vi väljer fortfarande parkeringen, säger Bajens Fans ordförande Daniel Sundqvist.

Tidigare i dag meddelade Hammarbyfansen att de tänkte bojkotta matchen mot Assyriska då de rasade mot Södertälje-klubbens höjningar på biljettpriserna.

– Varför ska de köra andra priser? Det är dubbelt så dyrt som när de möter Väsby hemma. De vet att vi är trogna vårt lag, de vill bara försöka suga ut så mycket som möjligt. Det känns som att de vill sko sig på Hammarby, sade Bajens Fans ordförande Daniel Sundqvist.

Tog till sig kritiken

Assyriska hade höjt priserna på klacksektion från 125 kronor till 200 kronor inför matchen mot Hammarby, och platserna på långsidan höjdes till 250 kronor.

På eftermiddagen skickade Assyriska ut ett pressmeddelande där de berättade att prishöjningarna berodde på att extraläktare skulle byggas och att säkerthetspådraget femdubblas.

Klubben meddelar också i pressmeddelandet att de tagit till sig kritiken och väljer att sänka de utsatta priserna.

– Vi sätter alltid fotbollsfesten och fansen främst. I Assyriska är vi alltid prestigelösa och beredda att omvärdera tagna beslut, skriver klubben.

Istället för 200 kronor kommer nu en biljett till klacksektionen kosta 150 kronor. En plats på långsidan kommer att kosta 200 kronor.

Inte bra nog

Men det var inte tillräckligt för Hammarbys fans.

– Vi vill ha 150 kronor på alla platser utan tak. Hemmafansens platser kostar 200 och de har sittplats under tak. Vi står under bar himmel och betalar lika mycket. Mot Ängelholm behövde vi betala 120 kronor, förklarar Bajen Fans ordförande Daniel Sundqvist.

– Jag tänker på de unga som åker på varje match. Är de beredda på att betala mer nu, kommer de att få betala det under hela säsongen, då andra lag inser att de kan tjäna pengar på Hammarby, fortsätter han.

I och med denna bojkott kan Assyriska missa publikintänkter från 3000-4000 Hammarbyfans.