Nobbar rival – blir kvar i Assyriska

”Dyker det upp något som känns bra så är jag öppen för det”

Foto: Foto: SCANPIX
Stefan Batan.
FOTBOLL

Stefan Batan nobbade Syrianska.

Den 26-årige kantspelaren har i stället skrivit på för tre nya år med Assyriska.

– I nuläget känns det jättebra, bekvämt och skönt, säger han.

Det blir inte någon flytt till Södertäljerivalen för Stefan Batan. Enligt Sportbladets källor erbjöds han ett tvåårskontrakt av Syrianska, men efter att Assyriska svarat på konkurrentens bud valde han att i stället förlänga. Nu har han skrivit på ett treårsavtal med sin nuvarande klubb.

– Det fanns intresse från olika håll men det klickade aldrig. Känns det inte bra så är det inget snack om saken – jag trivs ändå väldigt bra

i Assyriska, säger han.

Stefan Batan vill inte kommentera intresset från Syrianska.

– Jag vet att det gått rykten, men jag kan inte säga något om det.

Fortsätta på högre nivå

Batan har tidigare sagt att han gärna tar steget upp till allsvenskan igen, och planen är fortfarande att fortsätta karriären på en högre nivå.

– I nuläget känns det jättebra med Assyriska, bekvämt och skönt. Men om det dyker upp någonting som känns bra att flytta till så är jag öppen för det. Jag skrev på för tre år, men har en klausul, en fast summa som jag kan lämna för.

Stefan Batan slog igenom i Assyriska 2005 och flyttade sedan till Djurgården. Där stannade dock karriären upp en aning och sedan 2008 är han tillbaka i Södertäljeklubben, där han varit en av lagets genomgående bästa spelare under de senaste säsongerna.

Enligt Sportbladets källor ligger Batans fasta pris på 400 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM