Misslyckades i AIK – succé i Assyriska

Mål i varje match för Catovic: ”Helt annan fotboll”

Foto: BILDBYRÅN
Admir Catovic.
FOTBOLL

På 22 matcher i AIK träffade han bara rätt en enda gång, men i Assyriska har det blivit mål i varje match för Admir Catovic.

Förklaringen?

– Nu har jag en tränare som ser mina egenskaper, säger 24-åringen till Sportbladet.

Admir Catovic kom till AIK sommaren 2010, men sejouren i Solna blev inte särskilt lyckad. Totalt blev det bara ett mål och i vintras skrev han istället på för Assyriska.

Men säsongsstarten lovar gott. Catovic har gjort fem mål på fem matcher och leder såväl skytte- som poängligan i superettan.

”Ingen spelar som oss”

– Självklart är det viktigt att göra mål, det är det för alla anfallare. Men viktigast är att laget vinner, säger Catovic.

Varför går det bra nu?

– Vi spelar ett rullande spel, försöker vinna matcher genom bollinnehav. Det passar mig bra. Jag spelar som "falsk nia" i 4-3-3, så jag har en fri roll. Jag ska vara med i uppbyggnadsfasen men kan röra mig fritt.

– Jag tror faktiskt inte att något lag i Sverige spelar som oss faktiskt.

Stor skillnad mot hur AIK spelar?

– Absolut, vi spelar en helt annan fotboll än dem. Där ville de bara att jag skulle hålla mig där uppe, stå där och kampas med mittbackarna. Nu har jag en tränare (Valentic Azrudin) som ser mina egenskaper och spelar mig efter det, inte någon som vill skola om mig till något som jag inte är.

Kan tänka sig förlänga

På åtta omgångar i allsvenskan har AIK bara släppt in fyra mål, vilket man är bäst i serien med. Men framåt är facit inte lika imponerande.

– Sju mål. Nästan lika många som jag gjort själv, säger Catovic med ett skratt.

– Nej, men de har testat olika anfallspar och det har inte funkat. Jag hoppas att det lossnar.

Ditt kontrakt går ut i sommar. Hur tänker du?

– Vi får se. Jag har blivit jävligt bra mottagen och trivs, så det är inte omöjligt att vi förlänger.