Både nöjd & missnöjd efter 1-1 i toppmötet

Foto: BILDBYRÅN
Stefan Batan.
FOTBOLL

1-1 i seriefinalen hemma mot Örebro.

Då är Assyriskas lagkapten Stefan Batan både nöjd och missnöjd.

– Örebro är ett bra lag, så resultatet är okej. Samtidigt vill vi alltid vinna när vi spelar hemma, säger Batan till Sportbladet.

Assyriska har övertygat stort i upptakten av seriespelet - och laget tog också omgående tag i taktpinnen i toppmatchen mot Örebro på Södertälje Arena.

Dock utan att få utdelning.

– Vi borde nog ha gjort något mål på chanserna vi skapade i första halvlek, säger Stefan Batan och tänker nog i första hand på de möjligheter  Admir Aganovic och Christopher Brandeborn fick.

Skyttekungen Aganovic (fem mål hittills) tog sig fram till ett halvt friläge - men då gjorde ÖSK-målvakten Oscar Jansson en kanonräddning.

När Brandeborn fick chansen behövde Jansson inte ens ingripa eftersom AFF:s "tia" inte fick ren träff på bollen.

Efter en ganska avslagen och tempofattig första halvlek, där lagen mest kände på varandra likt två tungviktsboxare, tog det rejäl fart i upptakten av andra halvlek.

Och det var gästerna som lite överraskande tog ledningen. Efter en lång och välriktad utspark från Oscar Jansson vann AIK-lånet Alhassan Kamara väl enkelt en duell med vänsterbacken Gabriel Avrohum och ensam med AFF-målvakten Robin Malmqvist gjorde ÖSK:s skarprättare inget misstag.

Snabb replik

Det var Kamaras femte fullträff för säsongen och därmed skuggar han skytteligaledaren, Varbergs Gabriel Altermark-Vanneryr, som gjort sex mål.

– Det är alltid tufft med en-mot-en-dueller. Vem som helst kan vinna dem, säger Stefan Batan.

Assyriskas replik kom dock tämligen omgående.

Efter en snabb omställning hamnade bollen hos Batan på vänsterkanten. AFF-kaptenen slog in bollen centralt, där Christopher Brandeborn blev kapad i närkampen med Erik Lund.

Domaren Dragan Banjac pekade helt korrekt på straffpunkten.

– Eftersom jag spelade in bollen såg jag inte riktigt vad som hände sen, säger Stefan Batan om straffsituationen.

Förre Djurgårdsspelaren Christer Youssef hanterade situationen perfekt, la upp bollen på straffpunkten och rullade iskallt in bollen bakom Oscar Jansson.

Resterande tid av matchen formade sig till ett enda långt ställningskrig, där inget av lagen tog några risker och där det skapades få målchanser.

– Örebro är ett bra lag, så resultatet är helt okej. Samtidigt är jag lite missnöjd eftersom vi alltid vill vinna lite extra när vi spelar hemma, säger Stefan Batan.

Vad tror du om era möjligheter att förbli ett topplag?

– De är goda. Vi har ett härligt go i laget och alla jobbar stenhårt för varandra.

Brage väntar

Har ni som målsättning att gå upp i år?

– Föreningens målsättning är kanske inte att gå upp, men jag kan lova att det finns många i vårt lag som inte är nöjda med att spela i den här serien. Vi vill högre upp.

I nästa match väntar Brage på bortaplan för Assyriska - och är det något AFF inte har gjort sig känt för de senaste säsongerna så är det ett bra bortaspel.

– Men det ska bli ändring på det nu, säger Stefan Batan. Vi är mer kompakta på bortaplan nu, det är svårare att göra mål på oss.

– Och sen är vi ruskigt vassa i omställningsspelet.

Krysset på Södertälje Arena fick framför allt toppkonkurrenterna i serien att jubla.

Falkenberg - som i fredags 2-1-besegrade Brage - kunde rycka loss en aning i tabelltoppen.

Och i morgon kan Hammarby i händelse av seger hemma mot Landskrona kliva upp på samma antal poäng som Assyriska och Örebro.

ARTIKELN HANDLAR OM