”Den nya mattan missgynnar oss”

Åtvidaberg ville vänta med nya konstgräset

FOTBOLL

ÅTVIDABERG. Åtvidabergs nya konstgräsmatta kan bli lagets fall.

– Vi ville inte ha en ny matta förrän i november. På kort sikt missgynnar det här tyvärr oss, säger Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson.

Foto: scanpix
Andreas Thomsson.

Det är ingen hemlighet att bottenlagen gynnas av halvtaskiga gräsmattor på sina slitna hemmaarenor. Sådana ställen som de etablerade lagen hatar att komma till.

Noll poäng, noll mål

Men nu har Åtvidaberg plötsligt landets bästa konstgräsmatta och det gynnar knappast ett lag som sliter för nytt kontrakt.

– På kort sikt är det här inte bra. Vi ville ha konstgräset lagt först i november. Men det blir bäst om man lägger det på sommaren och på lång sikt gynnar det här Åtvidabergs FF som förening, säger Andreas Thomsson lätt diplomatiskt.

Sedan nya konstgräsmattan lades har ÅFF noll poäng hemma och noll gjorda mål. I går var det konstgräslaget nummer ett – Örebro SK – som drog nytta av den perfekta mattan.

”För ineffektivt”

För Åtvidabergs del ser hösten ut att bli snårig och i den mycket viktiga matchen mot Gefle är innermitten Prince Eboagwu avstängd och i går klev mittbacken Alberis da Silva av skadad.

– Matchen i Gefle blir mycket viktig för vår del. Det behöver lossna framåt för oss. I dag skapar vi lägen så det räcker, men vi är för ineffektivt, säger Thomsson.