Eriksson avslutade med ett drömmål

Nu flyttar Eriksson till Belgien – ersättaren redan klar

FOTBOLL

ÅTVIDABERG. En kanon i krysset som kvitterade östgötaderbyt – så avslutade Magnus Eriksson sin tid i klubben.

Nu flyttar han till Belgien – men Åtvidaberg har gjort klart med två nya spelare.

Korab Bakraqi, 20, och Martin Christensen, 24, ska provspela i veckan.

TACK & HEJ Magnus Eriksson kramas om av glada lagkamrater efter dennes 1–1-mål i matchen mot IFK Norrköping. I dag flyttar 22-åringen till Belgien för spel i Gent. "Först handlar det om att komma dit och trivas", säger Eriksson.

Förra veckan stod det klart att Magnus Eriksson, 22, lämnar Åtvidaberg för spel i Gent. Gårdagens östgötaderby var 22-åringens sista match innan flytten till Belgien.

Gästande Norrköping tog ledningen genom Christoffer Nyman och såg ut att gå mot segern. Men i den 89:e minuten fick Magnus Eriksson bollen.

– Han driver bollen 70 meter, från eget straffområde. Han har kraften och siktet, rakt upp i krysset. Helt fantastiskt, säger tränare Andreas Thomsson.

Elva mål på 20 matcher

Eriksson:

– Jag var helt slut när jag fick bollen och hann inte tänka något, men den satt okej.

Hade du kunnat tänka dig ett bättre avslut i klubben?

–Ja, det skulle vara tre poäng då. Men som matchen utvecklade sig får vi vara nöjda med en poäng.

I dag går flyttlasset till Belgien för Eriksson, som har gjort elva mål på 20 matcher i år.

– Först och främst handlar det om att komma dit och trivas socialt och få till boendet.

Jagar spelare

Vill de ha in dig i laget ­direkt?

– Ingen aning, men när jag var där förra veckan var det väldigt viktigt att jag kom ner i morgon (läs: i dag) för att vara med på träningen inför matchen på lördag. Det är upp till tränaren och blir det så är jag redo att spela, säger han.

I och med att Åtvidaberg dessutom har Petrit Zhubi skadad (nyckelben) har klubben varit på jakt efter offensiva spelare. I går kväll blev det klart att yttermittfältarna Martin Christensen och Korab Bakraqi ska provträna med klubben.

– Korob kommer att spela U21-matchen mot Gais och Martin ska vi titta på under a-lagsträningen. Det ska bli spännande att se dem och de skulle skulle framför allt vara ersättare för Zhubi, säger ÅFF:s sportchef Mats Karlsson till Sportbladet.

Är det aktuellt att värva en ny anfallare?

– Vi tittar, men inte jättestressade. Vi tycker vi har bra forwards, men fönstret är öppet några dag. Vi får se hur det blir.

FAKTA

Åtvidaberg–IFK Norrköping 1–1 (0–1)

0–1 Christoffer Nyman (32), 1–1 Magnus Eriksson (89).

Varningar, Åtvidaberg: Viktor Prodell. IFK Norrköping: Christopher Telo, David Wiklander, Christoffer Nyman.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.

Publik: 8 600.

Åtvidaberg (4–4–2): Gustav Jansson – Anton Tinnerholm, Daniel Hallingström, Tom Pettersson, Jesper Arvidsson – Imad Zatara (Mattias Mete 68), Mohamed Abubakari, Bruno Marinho (Oscar Möller 81), Kristian Bergström – Magnus Eriksson, Viktor Prodell (Alberis Da Silva 90).

IFK Norrköping (4–4–2): David Nilsson – Bobbie Friberg da Cruz, Morten Skjönsberg, David Wiklander, Mathias Florén – Martin Smedberg Dalence, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson, Christopher Telo – Christoffer Nyman, Gunnar Heidar Thorvaldsson (Imad Khalili 75).

5 SNABBA MED MAGNUS ERIKSSON

Bästa minnet:

”Avancemanget till allsvenskan förra året. Det var fantastiskt uppe i Sundsvall.”

Värsta minnet.

Tystnad i några sekunder. ”Jag har inget speciellt. Malmö borta i år var tungt, men det låter inte så himla farligt. Jag har inget annat.”

Roligaste minne:

”Vi hade en liten kupp, jag (Petrit), Zhubi och Tobbe Nilsson, som det blev lite skriverier om. Handduks- och toatrick och sådana grejer. Vi är lite busiga.”

Kommer att sakna mest:

”Alla grabbar och gemenskapen. Jag tror aldrig jag kommer uppleva den här gemenskapen i något lag igen. Det har varit fantastiskt och det har betytt mycket för mig.”

Kommer sakna minst:

”Tobbe Nilssons förseningar hela tiden. Man får stå och vänta på honom jämt när han ska med.”