ÅFF-veteranen fortsätter en säsong till

”Hade jag gjort en dålig säsong hade jag säkert slutat”

Kristian Bergström.
FOTBOLL

LINKÖPING. Allsvenskans assistkung fortsätter.

Kristian Bergström har skrivit på ett ettårskontrakt med Åtvidaberg.

– Hade jag gjort en dålig säsong hade jag säkert slutat, säger 38-åringen till Corren.

Kristian Begström imponerade stort den gångna säsongen. Den 38-årige vänsteryttern var en starkt bidragande orsak till nykomlingens fina säsong. Med sina elva målgivande passningar vann hela allsvenskans assistliga tillsammans med Häckens Martin Ericsson. Nu har Bergström bestämt sig för att spela nästa säsong.

– I och med att det gick som det gick den gångna säsongen, både för mig själv och laget, då känner jag motivation att fortsätta. Jag är inte slut och känner fortfarande att det finns saker att utveckla, säger Bergström till Corren.

– Hade jag gjort en dålig säsong i år, ja då hade jag säkert slutat.

Återförenas med Swärdh

Bergström debuterade i ÅFF redan 1992 och spelade där i sex säsonger. Efter en utflykt i Norrköping och Malmö kom han 2004 tillbaka till ÅFF och  har spelat där sedan dess. Och nu står det alltså klart att det blir en säsong till. Bergström ser fram emot att återförenas med tränaren Peter Swärdh.

– Andreas (Thomsson) har gjort det jättebra, men nu har föreningen tagit det här beslutet och det ska bli spännande att se hur Peter kan utveckla det här laget från den nivån vi är i dag. Vi har ju tagit flera steg sedan han lämnade oss, säger Bergström.

Åtvidaberg har även skrivit nytt kontrakt med Martin Christensen. Den danske yttermittfältaren stannar till och med 2014.

–  Han smälte in väldigt bra i truppen på bara tre månader och vi tror att han ska kunna hävda sig ännu bättre i konkurrensen med mer trygghet under en längre tid, säger ÅFF:s sportgrupp i ett pressmeddelande