Santos ska ersätta Prodell i Åtvidaberg

Skriver tvåårskontrakt med klubben

FOTBOLL

Åtvidaberg väntade inte länge med att hitta en ersättare till målspottaren Viktor Prodell, 25, som flyttat till belgiska Mechelen.

Tidigare Kalmar-brassen Ricardo Santos presenterades i dag.

– Jag vill göra så många mål som möjligt, säger Santos till klubbens hemsida.

Under gårdagskvällen meddelade klubben via sin hemsida att en spelare skulle presenteras under fredagsmorgonen.

Den spelaren blev Ricardo Santos, 26, som skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Viktor är en jättebra forward men han är inte här nu. Jag vill göra så många mål som möjligt, men det handlar inte bara om att göra mål utan att jobba hårt för laget också, säger Santos till klubbens hemsida.

Santos har gott om allsvensk rutin med fyra år i Kalmar FF innan han anslöt till Djurgården i fjol. Där blev det bara ett halvår innan han flyttade till Sogndal i norska ligan. Nu återvänder han till Sverige.

Känner till ÅFF

– Ricardo har en bra känsla när han ska gå i djupled. Han skapar också mycket med sin styrka och är bra i boxen, inte minst med sitt huvudspel., säger tränare Peter Swärdh.

Och Santos känner till Åtvidaberg väl. 2008 var han utlånad till Östgöta-laget från Kalmar och gjorde 12 mål på 27 matcher.

– Det känns bra att vara tillbaka. Många spelare finns kvar sedan jag var här 2008 och ett par brassar också. Allt som har hänt i klubben har också blivit riktigt bra.

Åtvidaberg hoppas ha Santos spelklar till det allsvenska mötet med Elfsborg den 27 juli.