Grekiskt nummer kan rädda Åtvidabergs FF

”Ingen anledning att tvivla på att det stämmer”

FOTBOLL

Åtvidaberg riskerar att fråntas samtliga allsvenska poäng eftersom Mohammed Abubakari saknar arbetstillstånd.

Men nu har 28-åringen själv presenterat ett grekiskt passnummer som kan rädda klubben.

– Jag har ingen anledning att tvivla på att det stämmer, säger ordföranden Tom Skarin till Sportbladet.

På onsdagen skrev Fotbollskanalen att Mohammed Abubakari saknar arbetstillstånd och att Åtvidaberg därför inte haft rätt att spela med mittfältaren. Klubben riskerar därför att dömas till en 0-3-förlust i samtliga sina fyra poänggivande matcher i årets allsvenska.

”Kontakt med ambassaden”

Men efter att misstaget uppdagades har Abubakari själv kommit med en tänkbar lösning. 28-åringen har lämnat över ett passnummer till Åtvidaberg som han hävdar är kopplat till ett grekiskt pass han har.

Mittfältaren har tidigare varit proffs i Grekland och skulle, om hans påstående stämmer, vara EU-medborgare och därmed inte behöva arbetstillstånd i Sverige.

– Vi har just nu kontakt med den grekiska ambassaden för att få det nummer som finns bekräftat. Sedan är ett möjligt scenario att han kanske måste åka ner till Grekland för att hämta ut passet. Men vi får se, det är febril aktivitet och det här hade såklart varit vår bästa lösning, säger ordföranden Tom Skarin.

”Borde ju fungera”

Får Åtvidaberg passnumret bekräftat kan de gå helt fria från straff. Tom Skarin säger att klubben aldrig tidigare informerats om att Abubakari, som härstammar från Ghana, också är grekisk medborgare.

– Det har självklart helt uppenbart varit något missförstånd mellan oss och Abubakari vid första tillfället när han kom till oss.

Skarin har stort hopp om att hela affären nu ska få en för klubben lycklig lösning. Besked väntas senare under torsdagen eller senast på fredag.

– Jag har ingen anledning att tvivla på att det stämmer. Är det så enkelt som vi beskriver det nu borde det ju fungera. Sedan kan det finnas andra formella förutsättningar som på något sätt stökar till det. Vi hoppas att det stämmer.