Hjälten: Snodde straffen

”Allt jag gör nu gör jag för fansen. Jag vill göra dem stolta”

1 av 2
FOTBOLL

ÅTVIDABERG. På planen fortsätter han att springa ifrån allsvenska försvarare – utanför planen är han skyldigt sin förra klubb 1,3 miljoner.

Efter 1-1 mot AIK berättar John Owoeri om tvisten med sin förra klubb, fansens stöd, och hur Fifas dom påverkar honom.

– Det är den tyngsta perioden i min karriär, säger John Owoeri.

Dessutom kom stjärnan med ett erkännande: Jag snodde den här straffen.

John Owoeri har stått i händelsernas centrum den senaste tiden, men det har inte varit positiva rubriker – fram till i går. John Owoeri sköt 1-1 och var med sin snabbhet ett ständigt hot mot AIK:s backlinje.

– Jag har ganska snabba ben och en försvarare som ska spurta ner mig måste riktigt snabb. Det är inte lätt att springa ifrån mig (skratt), säger 28-åringen.

Är det någon försvarare i ligan som hänger med dig i löpningarna?
– Jag tror inte det. Jag har inte tänkt på det riktigt. Jag vet att de kommer efter mig, men jag är alltid redo, skrattar Owoeri.
Leendet på hans läppar försvinner dock snabbt när händelserna utanför fotbollen kommer på tal. John Owoeri har dömts av FIFA att betala 1,3 miljoner kronor till sin förra egyptiska klubb Ismaily för kontraktsbrott.
– Det påverkar mig inte särskilt mycket på planen. Jag är en professionell spelare och när jag är där ute låter jag det inte komma in i mitt huvud, säger han

Hur påverkar det dig som privatperson?

– Jag är mänsklig och det klart jag tänker på det, men jag gör det inte när jag är med laget utan bara när jag är ensam, säger han.
Och hur går tankarna när du väl tänker på det?

– Att det är helt galet att Fifa kan ta ett sådant beslut, men det är inte så mycket att göra åt det, säger Owoeri.
– Men det är den tuffaste tiden i min karriär. Det har pågått i flera år, men beslutet har inte kommit. Nu har domen kommit och den här helt sjukt. Att jag som spelare ska betala den klubben pengar. Om de inte betalar mig lön har jag som spelare rätt att bryta kontraktet. De säger att de har gett mig pengar, men jag är inte dum och ljuger om det, säger Owoeri.

– Nu vill jag bara lämna det där bakom mig och fokusera framåt, på fotbollen, säger han.
Åtvidabergs supporterförening Kopparslagarna har dragit igång en kampanj för att få de 4 000 medlemmarna att betala 325 kronor var för att på så sätt hjälpa ÅFF att betala miljonskulden.
– Jag uppskattar verkligen att fansen gör det, från djupet av mitt hjärta. Allt jag gör nu gör jag för fansen. Jag vill göra dem stolta och visa min tacksamhet, säger Owoeri.