Norrköping räddade poäng på övertid

Åtvidaberg 16:e raka utan seger

FOTBOLL

Åtvidaberg var på väg mot första segern på 16 matcher.

Då övertidsräddade Alhaji Kamara Norrköping med sitt första mål sedan återkomsten till klubben.

–Vi sliter så hårt men får inget med oss. Det är som att fotbollsguden har bestämt sig för att inte vara på Åtvidabergs sida, säger ÅFF-tränaren Roar Hansen.

Den 19 april hemmabesegrade Åtvidaberg Falkenberg med 3-1 i allsvenskans fjärde omgång. Sedan dess har bottenlaget inte vunnit en enda allsvensk match.

Men i dag var det nära.

För även om det guldjagande bortalaget förde matchen från start och skapande en hel del avslutslägen med Arnor Traustasson öppna mål-miss som det bästa så öppnade Åtvidaberg målskyttet efter 32 minuter. John Owoeri satte av i en kontring för hemmalaget och lyckades efter mycket om och men få fram bollen mot en fri Andreas Dahlén. Bollen såg ut att vara på väg att rinna ner till målvakten David Mitov Nilsson men han valde märkligt nog att inte dyka på bollen utan i stället kunde Dahlén runda honom och sätta bollen i öppet mål.

”Bärkroth tar inte hemjobbet”

– Jag märker att Bärkroth i inte tar hemjobbet och sen är det bra gjort av John att få fram bollen där och Mitov missbedömer situationen lite så jag kan nästa lura honom lite, säger Andreas Dahlén i paus till C More.

Dahlén hann dessutom agera målräddare i andra änden bara minuter senare när han på mållinjen räddade Emir Kujovic tredje (!) skott i samma anfallssekvens

I andra halvlek fortsatte Norrköping ösa på men Åtvidaberg stod emot chans efter chans och när Gustav Jansson gjorde en jätteparad på Alhaji Kamara såg det ut som att bottenlaget skulle ta sin första seger på 16 försök.

Klubbrekord i segerlösa matcher

Men Alhaji Kamara skulle få en chans till. I den 93:e minuten högg han i straffområdet och satte kvitteringen med hans första mål sedan återkomsten till Norrköping från kontrakt i den malaysiska ligan.

– Det var skönt att se den gå in. Laget behövde verkligen det här, säger Alhaji Kamara som trots att målet kom på övertid inte känt sig så orolig.

– Det var frustrerande. ÅFF agerade inte professionellt. De låg ner på planen utan att någon rörde dem, och det var frustrerande. Men jag kände ändå på mig att målet skulle komma. Det var inte särskilt överraskande.

På slutsignalen sjönk bedrövade ÅFF-spelare ner på konstgräset och kunde konstaterade att man slagit ett osmickrande klubbrekord med 16 raka utan seger.

– Det finns inget lag jag har tränat som jag har lidit så mycket med som det här. Vi sliter så hårt men får inget med oss. Det är som att fotbollsguden har bestämt sig för att inte vara på Åtvidabergs sidam, säger Roar Hansen.

Gustav Jansson:
– Väldigt surt. När man släpper in den på övertid känns det mer som två förlorade poäng, och vi är i behov av poäng. Stort behov.
Det var 16:e raka matchen utan seger, nytt klubbrekord. Vad säger du om det?

– Det är inte bra. Samtidigt har vi inte förlorat så många matcher efter uppehållet. Så länge vi inte viker ner oss är det en positiv känsla. Men klart vi måste vinna för att kunna lämna sistaplatsen.

FAKTA

Spelarbetyg:

Åtvidaberg:

20 Gustav Jansson

Stod för fyra, fem riktigt högklassiga räddningar.

--

17 Hampus Holmgren (81)

3 Månz Karlsson

28 Sebastian Ramhorn

4 Andreas Dahlén

Gjorde 1-0 och räddade sedan en boll på mållinjen.

--

32 Martin Christensen

18 Tor Öyvind Hovda

6 Ammar Ahmed (93)

7 Kristian Bergström

--

14 Simon Skrabb

19 John Owoeri (79)

På hugget. Ställde till problem för IFK med sin snabbhet.

Avbytare:

Ajsel Kujovic (79) -

Pontus Nordenberg (81) -

Kenny Hildeby (93) -

Norrköping

91 David Mitov Nilsson

Kom ut fel vid ÅFF:s ledningsmål, men några fina räddningar därefter.

--

15 Marcus Falk Olander (46)

4 Andreas Johansson

23 David Boo Wiklander

30 Nikola Tkalcic (64)

--

14 Nicklas Bärkroth (83)

7 Alexander Fransson

20 Daniel Sjölund

9 Arnor Traustason

--

10 Emir Kujovic

En hel del chanser, men inga mål från IFK:s skyttekung.

5 Christoffer Nyman

Avbytare

Filip Dagerstål (46)

Alhaji Kamara (64)

Klev fram och fixade en poäng åt IFK.

Gentrit Citaku (83) -

Jury: Johannes Hägglund

Åtvidaberg–IFK Norrköping 1–1 (1–0)

1–0 Andreas Dahlén (32), 1–1 Alhaji Kamara (90).

Varning, Åtvidaberg: Sebastian Ramhorn. IFK Norrköping: Andreas Johansson, Alhaji Kamara, Christoffer Nyman.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.

Publik: 7 122.