Drömdebut för Bahoui

18-åringen avgjorde för BP

FOTBOLL

Nabil Bahoui hade aldrig spelat från start, aldrig gjort ett tävlingsmål i A-laget.

Då kom fullträffen när den som bäst behövdes.

Brommapojkarnas 1–0-seger mot Gefle var liten till siffrorna – men innebär ett stort steg mot säkrat kontrakt.

Hemmalaget kunde ha tagit ledningen ett par gånger om redan i den första halvleken. I stället dröjde det till en och en halv minut in i den andra.

Olof Guterstam drog till ett skott, som Mattias Hugosson i Geflemålet tvingades släppa retur på. Påpassligt framför målet stod Nabil Bahoui, på topp i BP i stället avstängde Pablo Pinones Arce.

I 18-åringens första allsvenska match från start i karriären kom det första allsvenska målet, när han ur snäv vinkel och via bortre stolpen säkrade tre viktiga poäng.

Mycket bättre debut kan man inte tänka sig. BP har nu åtta poäng till godo på Hammarby på kvalplatsen.

Nära självmål

Brommapojkarna tog redan från början ett fast grepp om spelet och producerade raskt ett par fina målchanser. Gefle hade... egentligen ingenting. Tills Andreas Dahlén, på en retur från en egen hörna, i 28:e minuten drog ett hårt skott i stolpen.

Laget fick dessutom nästan ett mål till skänks, när en BP-försvarare nickade bollen i egen ribba ett par minuter senare.

Kontraktet inte hotat

Det fanns visserligen ett par möjligheter även i den andra halvleken. Men närmare mål än de båda ramträffarna tog sig inte gästerna. Laget har nu fem raka förluster, fem matcher där Gefle inte mäktat med ett enda mål men släppt in tretton.

Men tack vare den starka vårsäsongen är det allsvenska kontraktet ändå inte på allvar hotat.

TT