”Vi är rätt risiga nu”

Sjunde raka utan seger för Brommapojkarna

Foto: BILDBYRÅN
Segerskytten Måns Söderqvist, i vitt, tar sig förbi Brommapojkarnas lagkapten Pontus Segerström.
FOTBOLL

Två poäng och en målskillnad på 4–20 under de senaste sju matcherna.

Mardrömmen fortsätter för Brommapojkarna.

– Vi är rätt risiga just nu, säger anfallaren Andreas Eriksson, 31, till Sportbladet.

Kalmars Rasmus Sjöstedt och BP:s Andreas Eriksson.

Inledningsvis mot Kalmar såg det ut som att BP skulle bryta den dystra sviten på sex raka matcher utan seger.

Mittbacken Jacob Une Larsson prickade stolpen redan efter två minuter, och stockholmarna radade upp jättelägen.

– Vi ska leda med 2–0 efter sju minuter för vi hade fyra dunderlägen. Bättre chanser än de vi fick får man inte i allsvenskan, säger Bojan Djordjic.

I stället för hemmaledning utnyttjade Kalmar ett slarvigt uppspel och Måns Söderqvist satte 1–0 fint framspelad av Melker Hallberg. Målet blev matchens enda.

”Känns som att vi dör”

– Det är tungt nu. Efter deras mål känns det som att vi dör, vi har inget självförtroende, säger anfallaren Andreas Eriksson.

Är det underkänt tycker du?

– Ja, absolut. Vi är för statiska och stillastående, vi sätter inte varandra i bra positioner. Vi är rätt risiga just nu.

Hur gör man för att bryta ett sånt mönster?

– Man måste enas och vara starka ihop. Vi har en jättebra sammanhållning i gruppen och vill kriga för varandra men vi får väl gå in i kammaren och rita eller någonting, säger Eriksson och fortsätter:

– Jag tycker inte att vi har varit särskilt bra under den första halvan av serien.

Tog långt snack med laget

Med halva säsongen spelad ligger Brommapojkarna på kvalplats i den haltande tabellen, en poäng före Halmstad och Syrianska på nedflyttningsplats, men med fler spelade matcher.

Efter träningen i tisdags – dagen efter 1–4-smällen mot Åtvidaberg – samlade tränaren Robert Björknesjö laget och tog ett långt snack.

– Jag gick igenom våra värderingar och grunder eftersom jag kände att vi inte hade någon vinnarmentalitet. Men har man mött Mike Tyson några gånger är det inte så lätt att känna sig stark, säger Björknesjö.

Han tyckte att samlingen gav resultat och att insatsen mot Kalmar var deras bästa på länge.

– Spelar vi såhär kommer vi att ta många poäng. Det viktigaste nu är att vi fortsätter att hålla den här kvaliteten trots att vi har åkt på några snytingar, säger Björknesjö.

Bojan Djordjic menar att BP har all chans i världen att klara sig kvar i allsvenskan. Han jämför med Örebro i fjol som stod utan seger – och med bara fyra poäng – på tolv matcher inför sommaruppehållet.

– Vår uppförsbacke är inte alls lika stor som Örebros. Det kommer att bli en fajt in i det sista men jag har hopp om allsvenskt spel 2014, säger han.

FAKTA

Brommapojkarna–Kalmar FF 0–1 (0–1)

0–1 Måns Söderqvist (26).

Varning, Kalmar FF: Ludvig Öhman.

Domare: Mohammed Al–Hakim, Köping.

Publik: 1 204.

Brommapojkarna (4–2–3–1): Ivo Vazgec – Tim Björkström, Pontus Segerström, Jacob Une Larsson, Panajotis Dimitriadis (Fredric Jonson 73) – Serge–Junior Martinsson Ngouali (Bojan Djordjic 74), Gabriel Petrovic – Andreas Eriksson, Mauricio Albornoz, Pontus Åsbrink (Filip Tronét 73) – Gustav Sandberg Magnusson.

Kalmar FF: (4–2–3–1): Etrit Berisha – Emin Nouri, Ludvig Öhman, Markus Thorbjörnsson, Rasmus Sjöstedt – Henrik Rydström, Melker Hallberg (Archford Gutu 69) – Papa Alioune Diouf, Måns Söderqvist (Ismael Silva Lima 69), Romario Sipiao – Jonathan McDonald (Sebastian Andersson 80).