Alvbåge: ”Vi fick det rätt upp i piiiip”

Serieledarna föll tungt borta mot nästjumbon

Foto: SCANPIX, CMORE SPORT
FOTBOLL

Serieledande IFK Göteborg hade chansen att rycka ifrån de andra topplagen.

Då föll man tungt mot nästjumbon Brommapojkarna med 1–2.

– Första halvlek var katastrof, säger tränaren Mikael Stahre till C More.

– Vi visste att det här skulle hända. Vi fick det rätt upp i piiiip, säger målvakten John Alvbåge.

Med bara två poäng och en målskillnad på 4–20 under de senaste sju matcherna borde BP:s självförtroende ha fått sig en törn den senaste tiden.

Men hemma på Grimsta i dag klev man ut och körde till en början över serieledande IFK Göteborg.

Efter tio minuter slog Gabriel Petrovic en väl avvägd frispark från långt håll som Mauricio Albornoz skarvade i mål.

I den 24:e matchminuten lyckades defensive mittfältaren Gustav Sandberg Magnusson – i dag vikarierande anfallare – slita sig loss från bortaförsvaret och skjuta ett lågt pressat skott vid närmsta stolpen till 2–0.

”Inte van vid att göra mål”

– Jag är ingen forward och är inte van vid att göra mål så det känns konstigt och märkligt. Jag tänkte inte så mycket utan bara sköt, säger han till C More efter sitt första allsvenska mål i karriären.

En besviken Mikael Stahre, tränare i IFK Göteborg, intervjuades av kanalen i halvtid:

– Det är en extremt svag prestation. Vi är inte bra på någonting tycker jag. Inte välorganiserade, inte bra med boll, inte bra individuellt. Det är en riktigt svag blåvit insats, säger Stahre.

”Extremt billiga mål”

Och fortsätter:

– Målen vi släpper in känns extremt billiga. Vi måste skärpa oss på allvar för att den första halvleken var en katastrof.

Blåvitt spelade upp sig efter paus och reducerade i den 62:a matchminuten när Jacob Une Larsson tappade markeringen centralt på Robin Söder.

I den 80:e minuten hade Brommapojkarna en boll i mål men detta blev bortdömt för offside.

– Vi blev lite nervösa mot slutet eftersom vi inte har vunnit så mycket men på det stora hela var det en mycket bra match, sa BP:s tränare Robert Björknesjö efteråt.

”Flaggan hänger jävligt snett”

Göteborgs målvakt John Alvbåge var märkbart besviken över insatsen. Han menade att en svag första halvlek blev ödesdiger.

– Vi visste att det här skulle hända om vi inte krigade och gjorde jobbet. Det är hemskt att behöva säga men vi fick det rätt upp i piiiip, säger han till C More och fortsätter:

– Vi gick ut med väldigt, väldigt dåligt kroppsspråk i första halvlek. Det var gamnackar. De heter Brommapojkarna men det var vi som var pojkarna i första halvlek. Det var horriblelt.

– Förlorar man ska man göra det med flaggan i topp men den hänger jävligt snett just nu. Vi kom tillbaka i andra men uppförsbacken var för stor, det räckte inte. Fan också. Vi nådde en lägstanivå i dag som vi inte haft tidigare i år. Det ska vi aldrig upprepa, säger Alvbåge.

Även Halmstad skrällde och tog poäng mot ett topplag efter 2–2 borta mot fyran Elfsborg. Det innebär att BP ligger kvar på nedflyttningsplats men med samma poäng (13) som HBK på kvalplats.

FAKTA

Brommapojkarna–IFK Göteborg 2–1 (2–0)

1–0 Mauricio Albornoz (10), 2–0 Gustav Sandberg Magnusson (24), 2–1 Robin Söder (62).

Varningar, IFK Göteborg: Jacob Johansson, Gustav Engvall.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.

Publik: 1 771.

Brommapojkarna (4–3–3): Ivo Vazgec – Tim Björkström, Pontus Segerström, Jacob Une Larsson, Panajotis Dimitriadis (Fredric Jonson 56) – Serge–Junior Martinsson Ngouali, Mauricio Albornoz (Joakim Lindner 80), Gabriel Petrovic – Andreas Eriksson (Gabriel Özkan 61), Gustav Sandberg Magnusson, Pontus Åsbrink.

IFK Göteborg (4–4–2): John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mikael Dyrestam, Hjalmar Jonsson, Hjörtur Logi Valgardsson – Sam Larsson, Nordin Gerzic (Karl Bohm 89), Jacob Johansson, Pontus Farnerud (Hampus Zackrisson 32, Gustav Engvall 80) – Robin Söder, Tobias Hysén.

Matchens tre stjärnor

Mauricio Albornoz, mittfältare, BP
Pontus Segerström, försvarare, BP
Gustav Sandberg Magnusson, anfallare BP

/Oskar Månsson, Grimsta IP