Rexhepis första BP- mål gav sen poäng

FOTBOLL

Stekhet på försäsongen men iskall i säsongsupptakten.

Men i en ny roll levererade Dardan Rexhepi äntligen i BP-tröjan: ett mål och ett assist mot Örebro.

– Jag fick göra lite vad jag kände för och då är jag bra, säger poängräddaren.

Foto: BILDBYRÅN

Han lämnade Malmö FF för en nystart i Brommapojkarna inför säsongen – och på försäsongen såg det ut att bli succé. Dardan Rexhepi spottade in mål för sin nya klubb i vinterns träningsmatcher.

Men i Allsvenskan har det gått tyngre – fram till i dag. Hemma mot Örebro återfanns den långe anfallaren i en friare roll till vänster i tremannaanfallet, något 22–åringen verkade gilla.

Spelade fram till 1-1

Gång på gång bröt han in från kanten och kom till avslut och strax efter paus assisterade han läckert fram till Gabriel Petrovics 1–1-mål.

– Mina kvaliteter är när jag har kroppen mot mål i stället för ryggen mot mål. Det är där min styrka ligger och det är så jag vill spela, säger Rexhepi.

”Hoppas det släpper”

Och när han sedan revs ner i straffområdet i sista minuten så var det inget snack: Dardan Rexhepi klev fram och dunkade in straffen i nättaket, ett mål som innebar 2–2 och Brommapojkarnas andra poäng på fem matcher var ett faktum.

– Jag hoppas att det släpper lite nu och att jag kan köra på gaspedalen och börja göra mina mål framåt.

Har det varit tungt att gå mållös?

– Det var kanske inte så smart att göra så många mål på försäsongen, för då har backarna koll på en...  Haha, nej, men det har varit... jobbigt och jobbigt, men man vill ju alltid hjälpa laget.

FAKTA

Brommapojkarna–Örebro 2–2 (0–1)

0–1 Shpetim Hasani (30), 1–1 Gabriel Petrovic (50), 1–2 Karl Holmberg (89), 2–2 Dardan Rexhepi (90 str).

Varningar, Brommapojkarna: Gustav Sandberg Magnusson. Örebro: Ayanda Nkili.

Domare: Kristoffer Karlsson, Helsingborg.

Publik: 1 420.

Brommapojkarna (4–3–3): Ivo Vazgec – Tim Björkström, Pontus Segerström, Jacob Une Larsson, Kristinn Jonsson (Carl Starfelt 78) – Serge–Junior Martinsson Ngouali, Gabriel Petrovic (Seth Hellberg 81), Jesper Karlström – Nicklas Bärkroth (Pontus Åsbrink 86), Gustav Sandberg Magnusson, Dardan Rexhepi.

Örebro: (4–3–3): Oscar Jansson – Patrik Haginge, Ayanda Nkili, Erik Moberg, Daniel Björnqvist – Nordin Gerzic, Samuel Mensah (Marcus Pode 47), Mohammed Saeid – Ahmed Yasin, Shptim Hasani, Daniel Gustavsson (Karl Holmberg 62).

ARTIKELN HANDLAR OM