Degerfors matchhjälte sänkte sitt favoritlag

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Christophe Lallet var inte helt nöjd, trots att han gjorde det matchavgörande målet.
FOTBOLL

Ett förlösande mål på Söderstadion kan vara alldeles, alldeles underbart.

Det var det för Christophe Lallet – men bara delvis.

– Det hade varit roligare att göra mål som Hammarbyare, säger Lallet – som var med och sänkte sitt favoritlag.

Christophe Lallet är uppväxt i Stockholm och har Brommapojkarna som moderklubb. Men klubben i hjärtat har alltid varit Hammarby – som han även representerade som junior.

Lallet visade dock ingen pardon mot sitt favoritlag. I den 15:e minuten av gårdagens möte på Söderstadion höll han sig framme och vrickade in ett inlägg.

– Det är en fantastisk känsla att göra mål på Söderstadion, dock lite jobbigt att man är på ett motståndarlag. Men de repar sig så det är nog lugnt. Det hade varit roligare att göra mål som Hammarbyare, men så är det.

”Vad ska man göra?”

Det måste kännas konstigt för dig att komma dit och förstöra festen?

– Det är ju det, speciellt att bryta deras hemmasvit. Men vad ska man göra? Jag spelar för Degerfors och representerar dem. Jag kämpar alltid för det laget jag spelar för, oavsett vilket lag jag möter.

Medan Hammarby har haft problem med bortaspelet (tre förluster och en oavgjord) är det raka motsatsen i överraskningslaget Degerfors. Gårdagens seger var den fjärde på fem försök.

– Vi är mer ett bortalag, vi kan acklimatisera oss till motståndarlaget lite bättre än ”Bajen” gör. Sen tror jag det är många som åker på just den här energin som finns på Söderstadion, Men jag hoppas verkligen de lyckas få till bortaspelet också.

Efter gårdagens seger seglar Degerfors upp som tvåa i tabellen, men enligt Lallet har man fortfarande kvar målsättningen att hålla sig kvar.

– Det är klart att vi satsar på att ha fyra lag bakom oss och stanna kvar, vi kan inte sikta så mycket högre än så.

”Kämpar för orten”

Det har gått bättre än förväntat?

– Absolut, hemma i Degerfors går alla runt och smajlar, oavsett om det är tanter, gubbar barn, alla går runt och njuter över hur situationen är. Det betyder mycket för en liten ort som Degerfors och det är för dom man kämpar.

ARTIKELN HANDLAR OM