Degerfors fick stopp Östers segerrad

Två inhoppare fixade oavgjort: "Klart man är nöjd"

Foto: PIC-AGENCY
FOTBOLL

Underläge med 0-2 mot seriesuveränen Öster och bara tio minuter kvar.

Då klev två inhoppare fram och ordnade oavgjort.

– Klart man är nöjd, säger Degerforstränaren Patrik Werner.

3-3 mot Jönköping Södra den 29 april, det var Östers senaste och enda poängtapp i årets superettan. I mötet med Degerfors i dag kom det andra krysset. Och det trots att Öster fick en kanonstart. Efter 32 minuter hade man 2-0 efter två hörnmål av Alexander Henningsson och Denis Velic.

Degerfors hade mycket boll i både första halvlek och början av andra men reduceringen uteblev.

Genidrag eller dålig uttagning?

Lösningen från Patrik Werner blev att byta in Alexander Andersson och Christopher Brandeborn i mitten av andra halvleken. Ett genidrag skulle det visa sig.

Först reducerade Brandeborn med ett skott i bortre krysset från 25 meter i den 81:a minuten och sedan kvitterade Alexander Andersson på nick i den 89:e minuten.

– Det var en riktig pärla, vår ytterback Jonas Olsson kom runt bra på kanten och hittade in till mig och jag kunde skjuta direktskott som gick i bortre krysset, säger Christopher Brandeborn om sitt mål.

Tränaren Patrik Werner var så klart nöjd med en pinne mot serieledaren, men grämde sig ändå över de två insläppta målen.

– Klart man är nöjd när man hämtar upp 0-2 men vi skulle aldrig ha legat under. De gör mål på två hörnor, vi är bättre än dem men fasta situationer tillhör också tyvärr, säger Patrik Werner.

Du måste ändå vara nöjd med bytena?

– Vi sa det efteråt, antingen dömer man ut laguttagningen eller så var det bra byten, det beror på hur man ser det.

Trelleborg illa ute

Degerfors närmar sig nu Falkenberg ovanför kvalstrecket.

Lördagens stora vinnare var Ängelholm som efter 3-1 borta mot Varberg tillfälligt tog sig upp på den positiva kvalplatsen. Ljungskile slog seriens största krislag Trelleborg med 1-0 och TFF är nu bara två poäng från nedflyttningsplats. Landskrona slog Umeå med 2-1 i dagens sista match och hakar även dem på i toppskiktet av tabellen.