”Är jävligt förbannad”

Friberg da Cruz i storbråk med Gais ledning

ultimatum Om Bobbie Friberg da Cruz inte skriver på för Gais kommer han inte att prioriteras i truppen.
FOTBOLL

Höstens målkung Christos Christosforidis får veta att han ska säljas ena dagen och stanna nästa. Trotjänaren Bobbie Friberg da Cruz, 26, anser sig dåligt behandlad av klubbledningen.

Gais skakas av internt missnöje.

– Jag är jävligt förbannad, säger Bobbie.

Bobbie Friberg da Cruz är inne på sin trettonde säsong i Gais dit han kom 1995.

– Jag har aldrig klagat på något tidigare, har inte öppnat min käft men nu sitter jag hemma och kokar.

Det som får mittfältaren att koka är att han i går kunde läsa i olika medier att han inte vill diskutera nytt kontrakt med Gais.

– Han har inte velat diskutera. Bollen ligger hos Bobbie, säger klubbdirektören Magnus Sköldmark enligt fotbolldirekt.com.

”Jag blev chockad”

Bobbie Friberg da Cruz:

– Jag blev chockad när jag hörde om det där. Vi har träffats personligen två gånger. Och om det nu skulle vara sant som de säger, att jag inte vill diskutera nytt kontrakt, hur kan då bollen ligga hos mig? Det är väl de som ska komma med ett förslag, säger han till Sportbladet.

Friberg da Cruz kontrakt går ut efter årets säsong och enligt Magnus Sköldmark har Bobbie fått ett ultimatum – om han inte skriver på nytt kontrakt kommer han inte att prioriteras vid laguttagningar (lex Hammarby vs Jeffrey Aubynn).

Detta bekräftas av nye tränaren Magnus Pehrsson.

– Om det finns två spelare som är lika bra väljer jag den med längre kontrakt. Men det handlar absolut inte om att frysa ut en spelare, jag är glad om Bobbie blir kvar och förlänger sitt kontrakt, påpekar Pehrsson.

En annan Gaisspelare det varit märkliga turer kring är höstens bästa målskytt Christos Christoforidis. I gårdagens GP sade klubbchefen Sköldmark att Christos inte övertygat tränaren, sedan backade han på uppgifterna till fotbollskanalen.se och sade att man inte ville sälja.

Olika åsikter

– Jag bli kvar. Det fanns en annan uppfattning, men enligt vad jag vet nu blir jag kvar, säger Christos.

Varför ändrade sig Gais enligt din mening?

– Det får du fråga Gais om.

Tränare Pehrsson säger att han är nöjd med vad Christos, som legat efter i träning på grund av sjukdom, presterat.

– Vi kan ha fyra forwards under försäsongen. Om någon är missnöjd kan de lämna klubben till sommaren, säger Gais-tränaren - som rivstartat i nya klubben.

FAKTA

Bobbie Friberg Da Cruz

Ålder: 26. Position: Yttermittfältare/ytterback/mittback. Klubbar i karriären: Gais, IF Stendy. Allsvenska matcher/mål: 120/9. Landskamper: Nej, men har rötter i Kap Verde och har provspelat för deras landslag tillsammans med brodern Johan.