Förhandlingarna har strandat

Gais kan vara på väg att tappa Prince Ipke Ekong

FOTBOLL

Gais riskerar att tappa en av sina viktigaste spelare. Kontraktsförhandlingarna med Prince Ipke Ekong, 29, har brutit samman.

– Vi står långt ifrån varandra, säger agenten Innocent Okeke till sportbladet.se.

Foto: Rickard Nilsson
Prince Ipke Ekong kan vara på väg att lämna Gais, eftersom klubben och spelaren har svårt att komma överens om ett nytt kontrakt.

Precis inför säsongen försvann nyförvärvet Makus Hahlsti. Mittbacken gick till Malmö FF. Trots det har Gais klarat sig bra i allsvenskan. Inte minst defensivt. Endast Kalmar FF, Elfsborg och AIK, de tre topplagen, har släppt in mindre mål än Gais nio. En stor anledning är Prince Ipke Ekong.

Den starke mittfältaren har fått genomgående höga betyg för sina insatser hittills i seriespelet, men nu kan han vara på väg bort.

– Jag kan bekräfta att vi inte har kunnat komma överens om en förlängning av kontraktet. Vi står tyvärr långt ifrån varandra i dagsläget, säger agenten Innocent Okeke.

Ipke Ekong sitter på ett utgående kontrakt och blir det inte någon förlängning måste Gais sälja redan till sommaren om de vill ha betalt för den landslagsmeriterade nigerianen.

– Han trivs bra i Gais och vill gärna stanna, men då gäller det att vi kommer överens, säger Okeke.

Finns det något intresse för honom från andra klubbar?

– Jag har fått förfrågan från flera olika klubbar, både i Sverige och utomlands. De följer utvecklingen, men i dagsläget finns det inget konkret.

Förutom Prince Ipke Ekong riskerar Gais även förlora Bobbie Friberg da Cruz. 26-åringen är också en viktig kugge i Makrillarnas starka defensiv. Nu jagas han av utländska klubbar.