Gais: ”Vi vet inte vad som pågår”

Gais klubbledning tagna på sängen av uppgifterna kring tränaren Magnus Pehrsson

Foto: Bildbyrån
Magnus Pehrssons eventuella övergång till Ålborg har överraskat klubbdirektören Sebastian Arby.
FOTBOLL

Danska medier hakar nu på Sportbladets uppgifter om att Magnus Pehrsson är nära en övergång till danska Ålborg.

På Gais kansli i Göteborg försöker klubbens ledning – som helt tagits på sängen av uppgifterna – reda ut vad det är som händer.

– Vi vet inte vad som pågår och vi sitter och väntar på att Ålborg ska höra av sig, säger klubbdirektören Sebastian Arby till sportbladet.se.

Senare under eftermiddagen bekräftade klubben på sin hemsida att Magnus Pehrsson har träffat representanter från den danska klubben under helgen.

I dag (se separat artikel) presenterar Sportbladet uppgifter som tyder på att Gais-tränaren Magnus Pehrsson, som tidigare ryktats vara på väg till Djurgården, är mycket nära en övergång till det danska laget Ålborg.

Oklart i Gais

Uppgifter som under dagen även figurerat i dansk media där Ålborgs klubbdirektör Lynge Jakobsen även har lovat att en ny tränare kommer att presenteras senast 1 december.

I Gais däremot vet man inte vad som händer.

Enligt klubbdirektören Sebastian Arby togs ledningen på sängen av uppgifterna i dag och det ska inte ha förts några diskussioner mellan varken Gais och Ålborg eller Gais och Magnus Pehrsson.

– Vi har inte hört någonting från Ålborg och vi vet inte vad som pågår. Vi måste kolla upp vad det här är för något, det gör vi nu, men vi vill inte ringa, det är Ålborg som måste ringa oss.

Så Ålborg måste ringa?

– Ja ja, det är solklart. De är de enda som kan svara på vad det är som händer.

Ja, och Magnus Pehrsson?

– Jag vet inte vad Magnus gör, jag har inte pratat med honom och innan vi har hört någonting så kan vi varken säga bu eller bä. Just nu väntar vi bara.

Bara några timmar efter att sportbladet.se pratat med Arby bekräftade klubben att Pehrsson och Ålborg träffats under helgen.

”Magnus Pehrsson har under helgen varit i Ålborg, Danmark. Han har träffat representanter från föreningen. Ålborg har ännu inte tagit någon kontakt med GAIS.”, skriver klubben.

Magnus Pehrsson har två år kvar på sitt kontrakt med Gais. Ifjol släppte klubben Roland Nilsson till Malmö FF trots att han hade ett år kvar på kontraktet med göteborgarna.

Beredda att släppa Pehrsson

Nu kan klubben mista ännu en kontrakterad tränare – den andra på lika många år.

– Det har ju figurerat uppgifter om Magnus tidigare men stämmer det här blir det lite stressigt, då kommer det att ta en del kraft.

Är ni beredd att släppa honom?

– Vi kan aldrig ha en kille kvar som vill i väg. Vi kanske får vänja oss vid att tränarna blir lika flyktiga som spelarna men först måste vi veta vad sanningen är.

Har Magnus Pehrsson indikerat att han inte vill vara kvar?

– Nej, inte det minsta, säger Arby.

Sportbladet.se har sökt även Magnus Pehrsson och ordförande Christer Wallin utan resultat.

ARTIKELN HANDLAR OM