Wandersons nya drömlön: 30 milj

Guldkantat kontrakt för Wanderson: ”Extremt bra”

FOTBOLL

Wanderson lämnar Gais för ett liv i lyx i Saudiarabien.

Sportbladet erfar att stjärnan får 30 miljoner kronor netto för sina tre år med Al-Ahli.

– Jag kan inte kommentera några nivåer, men villkoren är extremt bra och Wanderson tryggar sin framtid, säger agenten Patrick Mörk.

Gais Wanderson do Carmo har haft ett stormigt 2010.

Brassen har blivit blåst av en svensk lurendrejare i Spanien, sett Feyenoord dra sig ur en affär i sista stund och gått igenom säsongen omgärdad av flyttrykten.

Men när han i går slutligen tog steget var det inte för någon klubb i Europa.

24-åringen går i stället till Al-Ahli i den saudiska ligan.

Riktigt hög klass

– Lagen i Saudiarabien har riktigt hög klass på sina importer och ligan är jämförbar med den holländska i kvalitet. Han har haft en del andra alternativ från klubbar i Europa och hade vi väntat till i augusti hade Wanderson säkert hamnat i någon av dem, säger Patrick Mörk och fortsätter:

– Men han kände att det inte fanns något att tveka på längre. Av Gulfligorna har den saudiska högst status och många spelare köps därifrån till engelska och franska klubbar.

Sportbladet kan nu avslöja vad som fick Wanderson att skynda på sitt beslut.

30 miljoner netto

Treårskontraktet med Al-Ahli ger anfallaren 30 miljoner kronor netto. Dessutom tillkommer generösa bonusar, ett lyxhus, en lyxbil och ett stort antal flygbiljetter i business-klass.

Gais får 1,7 miljoner euro, drygt 15 miljoner kronor, av den saudiska klubben, erfar Sportbladet.

– Jag kan inte kommentera några nivåer, men villkoren är extremt bra. Det är en stor deal både för Gais och Wanderson själv, säger Patrick Mörk.

I dag flyger Mörk och Wanderson till Paris för att möta prins Fahad bin Khalid från Al-Ahli och skriva på det lukrativa avtalet.

– Vi åker hem på kvällen och Wanderson får några dagar i Göteborg innan han sticker till Saudiarabien Han är jätteglad på alla sätt just nu, säger Patrick Mörk.