”En besvikelse att vi inte gör fler mål”

Ineffektivt – men MFF vinner ändå

FOTBOLL

MALMÖ. De vinner – men lever farligt.

– Hade Gais kvitterat hade det känts väldigt jobbigt för mig, säger Daniel Larsson.

Malmös poängkung brände grovt matchens klaraste målchans när han fick ett perfekt inlägg rakt på pannan från Ricardinho. Men Larsson träffade inte ens mål från bara någon meter.

– Den ska det vara mål på. Får lite snedträff och bollen riktas bort från mål i stället. Det är en besvikelse att vi inte gör fler mål men jag är väldigt glad att vi tar tre poäng, säger Larsson.

Segern säkrades i stället av Ivo Pekalski som nickade in sitt första allsvenska mål efter frispark av Wilton

Figueiredo. Malmös andra raka 1–0-seger (den förra mot AIK) i två matcher med ungefär samma matchbild. Ett dominant MFF som skapade och brände chanser.

– Det är inte mycket till marginal men samtidigt är det en skön vinst. Man kan inte vinna alla matcher med två, tre, fyra mål.

”Styrkebesked också”

– Nu har det varit så här två matcher i rad och det är lite av ett styrkebesked också. Vi behöver inte sätta alla chanser som vi skapar.

Vi kan vinna ändå, säger Daniel Larsson.

Som skulle haft en straff i matchens sista minut när han sparkades ner vid kortlinjen.

– Strumpan hade två dobbmärken i sig. Klart att man träffar bollen om man tar undan bägge benen. Till slut är ju bollen där.

Att han kommit in i en ineffektiv period liknande den han hade under förra våren bekymrar inte Larsson.

– Ibland kommer du in i perioder då du sätter allt och sen kommer jobbigare perioder. Det är inget annat att göra än att fortsätta

jobba, vara där och skapa chanserna.

Det viktiga är att inte börja grubbla på varför chanserna missas.

– Exakt. Men det är såklart lättare sagt än gjort, säger Daniel Larsson.

Som har fullt förtroende från tränaren Roland Nilsson trots målmissarna.

Bollen på linjen

– Han är fortfarande oerhört nyttig för oss. Han serverar andra spelare och är ett ständigt hot med sina löpningar, säger Roland Nilsson.

Kanske hade MFF också inne ytterligare ett mål av Pekalski men tv-repriserna kan inte visa ifall hela bollen är bakom mållinjen när Gais målvakt Dime Jankulovski tar den.

– Jag var för långt ifrån för att se om den var inne. Det hade varit bra att sätta två, säger Ivo Pekalski som återigen var en av Malmös absolut bästa med sitt lugna effektiva spel i mittfältet.

– Jag har blivit bättre för varje match och tar för mig mer. Har växt och tar mer ansvar. Känner att jag utvecklas hela tiden.

– Jag känner att jag är väldigt delaktig och involverad i spelet. Jag får mycket boll och det är ett tecken på att de andra har förtroende för mig. Det känns skitbra, säger Ivo Pekalski.

Målet var ingen väl intränad variant. Pekalski brukar inte komma fram i det läget.

– Det var första gången jag fick chansen. Skön känsla när bollen gick in.