Har bestämt sig: vill ha Jan Banan

Även förre AIK:aren högaktuell

FOTBOLL

Gais har bestämt sig för att gå vidare i försöken att värva Jan Banan och Bernt Hulsker efter duons provspel för klubben.

I morgon ska tränaren Alexander Axén och nye sportchefen Mats Persson sätta sig ner för att diskutera hur de ska gå vidare med duon, kan Sportbladet avslöja.

– Vi ska utvärdera allt nu, säger Axén till Sportbladet.

Foto: ROGER LUNDSTEN

Norrmannen Jan Banan Tømmernes provspelade med Gais under november och imponerade. 23-åringen, som förra säsongen gjorde sex mål för norska Stabaek, finns nu med på den lista klubben bestämt sig för att gå vidare med.

”En rörlig anfallare”

– Jag ska sätta mig ner med Mats (Persson, sportchef) i morgon och utvärdera allt nu. Men han är ett av de tänkbara alternativ som vi har, sedan får vi se var vi hamnar.

Hur skulle du beskriva honom?

– Han är en rörlig anfallare med bra speluppfattning.

Tømmernes provspel fick stor uppmärksamhet tidigare i månaden, mest på grund av hans namn. 23-åringen tog själv namnet Banan efter att ha blivit erbjuden 10 000 kronor av sina lagkamrater efter att polarna sett kultfilmen ”Torsk på Tallin”.

”Se över möjligheterna”

Nu är han kontraktslös och enligt Axén lockad av en flytt till Gais.

– Annars skulle han nog inte kommit hit. Jag utgår från att han är intresserad.

Även en annan norsk värvning är aktuell för klubben. Förre AIK:aren Bernt Hulsker har även han provspelat för klubben och finns med på listan klubben i morgon ska diskutera.

– Det är samma där. Vi ska sätta oss ner och se vad det finns för möjligheter. Men han är också intressant.

– Vi får se vad plånboken räcker till. Den är ju inte speciellt tjock.

ARTIKELN HANDLAR OM