Åker till Saudiarabien – för att få Wanderson

”Han får förklara det för dem”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Nu eller aldrig Om inte Wanderson blir spelklar innan fredag blir det ingen fotboll för honom i Gais under våren.
FOTBOLL

Tiden börjar bli knapp, men Gais har inte gett upp.

Snart sätter sig sportchefen Mats Persson på ett plan till Saudiarabien – för att försöka lösa Wanderson.

– Jag hoppas förstås, säger Persson till Sportbladet.

Den 1 april är det för sent, då får svenska klubbar inte värva spelare längre. Om Gais ska få in Wanderson innan transferfönstret stänger måste det med andra ord gå snabbt. Men trots att det i stort sett varit omöjligt att få tag på brasilianarens saudiska klubb Al-Ahli har man inte gett upp hoppet.

Just nu är sportchefen Mats Persson i stand by-läge. Så fort han får tillstånden som krävs för att åka in i landet reser han ner för att försöka lösa lånet.

– Jag väntar bara på besked, säger han.

Har undvikit kontakt

Även Wanderson kommer att åka till Saudiarabien.

– Jag tror det är en fördel om han är med och kan visa upp sig. Det är något som han också vill. Han vill spela för Gais och han får förklara det för dem, säger Persson.

Som Sportbladet tidigare berättat har Al-Ahli avregisterat Wandersons från spel, vilket betyder att klubben måste låna ut honom under våren om han ska få speltid. I avtalet står det också att 24-åringen själv bestämmer vilken klubb han vill spela för och att Al-Ahli inte kan kräva någon större ekonomisk ersättning under utlåningsperioden.

Men Gais problem har hela tiden varit att få tag på den saudiska klubben. Trots upprepade telefonsamtal, mejl och fax har svaren uteblivit nästan helt och något svar på Gais bud har definitivt inte kommit.

”Vågar inte”

Nu gör man alltså ett sista försök att få hem brassestjärnan under vårsäsongen.

– Jag hoppas förstås och det borde... nej, jag vågar inte svara på om det löser sig, säger Mats Persson.

FAKTA

Turerna kring Wanderson

Wanderson tillhör saudiska Al-Ahli, som har bestämt sig för att låna ut brasilianaren under våren. Wanderson är avregisterad från spel och måste hitta en ny klubb om han ska få speltid.

I avtalet mellan Al-Ahli och Wanderson står det att spelaren själv bestämmer vilken klubb han vill spela för och att denna inte behöver betala någon större del av spelarens lön.

Den 9 februari avslöjade Sportbladet att Wanderson bestämt sig för Gais – men trots det har ingen lösning nåtts. Al-Ahli har inte brytt sig om att svara på svenskarnas förslag.