Gais drömanfall – tre skyttekungar

”Högklassiga anfallare med allsvenska mått”

FOTBOLL

Alvaró Santos är redan klar och på onsdagen presenterade Gais även Razak Omotoyossi.

Nu hoppas klubben på ett drömanfall med tre skyttekungar.

– Vi jobbar fortfarande på Wanderson, säger sportchefen Mats Persson.

Razak Omotoyossi vann den allsvenska skytteligan 2007 men har därefter inte fått den karriär han drömde om. Anfallaren har spelat för bland annat Al-Nasr i Saudiaraibien och Metz i Frankrike utan att ha fått det internationella genombrottet.

”Vill tänka framåt”

Nu vänder 25-åringen tillbaka till Sverige. Omotoyossi har varit klubblös en tid men skrev i dagarna på ett avtal över fyra månader med allsvenska Gais.

– Jag har spelat med landslaget några matcher och tränat i min egen akademi i mitt hemland. Det är skönt att vara tillbaka i Sverige. Det är en bra läge att få fart på karriären igen. Jag är snart tillbaka i bra form och det här är en utmaning för mig, säger anfallaren.

Vad har hänt med din karriär de senaste åren?

– Jag vill inte tänka tillbaka. Jag vill bara tänka framåt.

Omotoyossi gör nu Alvaró Santos, på lån från Örgryte, sällskap i Gais anfall. Två gamla skyttekungar men klubben är inte nöjda med det. Förhoppningen är att skapa en drömtrio längst fram med Santos, Omotoyossi och Wanderson do Carmo.

”Kommer att försöka”

– Vi är väldigt nöjda med vår anfallsuppsättning nu men Wanderson är inte utesluten. Vi jobbar fortfarande på honom och så länge det finns en möjlighet kommer vi att försöka, säger sportchefen Mats Persson.

Enligt uppgift har Gais konkurrens från norska Brann i jakten på den allsvenska skyttekungen från 2009. Men Persson säger att även om det inte löser sig med brassen så kommer laget att ha en slagkraftig offensiv med Santos och Omotoyossi.

– Nu har vi redan två riktigt bra forwards. Båda har en bit kvar till toppformen men när de har nått dit har vi två högklassiska anfallare med allsvenska mått mätt, säger Persson.