Wanderson till Gais – i sista sekund

Gais har höjt budet - blir klar i dag: ’Är muntligen överens’

FOTBOLL

Turerna har varit många och affären såg ut att gå i stöpet.

Men nu talar allt för att Gais löser brassestjärnan Wanderson i sista sekund.

– Vi är muntligen överens, säger agenten Patrick Mörk.

Foto: BILDBYRÅN
Wanderson återvänder till Gais

För en och en halv månad sedan avslöjade Sportbladet att den förre allsvenske skyttekungen Wanderson var på väg tillbaka Gais. Brasilianaren beskrev själv lånet som ”80 procent klart”, men sedan dess har det blivit mer invecklat.

In i det sista såg affären ut att gå i stöpet och igår talade allt för att norska Brann skulle vinna kampen om Wanderson. Men så vände allt igen.

– Det återstår lite detaljer men vi är verbalt överens om att Wanderson ska spela för Gais. Nu återstår bara att få allt på papper, säger agenten Patrick Mörk.

”Han älskar Göteborg”

Enligt uppgifter till Sportbladet har Gais höjt sitt bud till Al-Ahli för att försäkra sig om Wandersons signatur. Det har spelat en roll i sammanhanget, men brasilianarens vilja att återvända till favoritklubben har också varit en avgörande faktor.

– Wanderson vill bara spela för Gais och han älskar Göteborg, säger Mörk.

Ytterligare en god nyhet för Göteborgsklubben är att låneperionden är längre än vad som diskuterats tidigare: 1 juli har blivit den 1 augusti. Det betyder att den offensiva mittfältaren kan delta i 19 allsvenska matcher.

Affären väntas bli helt klart under torsdagen och om inget oförutsett händer så kommer en av allsvenskans största stjärnor de senaste säsongerna alltså att återvända till Sverige.

Landar i Sverige ikväll

– Det har varit en komplicerad process och en intensiv dag. Det har ovisst in i det sista men nu verkar vi få en lösning som alla är nöjda med, säger Mörk.

Wanderson är just nu i Brasilien men planerar att flyga till Sverige under dagen. Ikväll landar han i Göteborg och när Gais möter Norrköping i premiären på söndag bör brasilianaren vara redo för spel.

FAKTA

Wandersons senaste Sverige-sejour

2007 Kommer till Gais under sommaren och tar en startplats direkt. Gör sitt första allsvenska mål mot BP under hösten.

2008 Etablerar sig som en stjärna i allsvenskan. Är given i Gais och skjuter in nio mål.

2009 Gör stor succé. Är seriens kanske bästa spelare och vinner skytteligan på 18 mål. Efter säsongen skriver han kontrakt med Feyenoord men affären avbryts i sista stund. Ett infekterat agentbråk följer. Under året avslöjar Sportbladet att Wanderson saknar arbets- och uppehållstillstånd, men fotbollsförbundet väljer att inte bestraffa Gais.

2010 Gör fyra mål under våren innan han till sist säljs till utlandet. Köpare är saudiska Al-Ahli som betalar runt 15 miljoner kronor.