Mårtensson nära transfer till Utrecht

FOTBOLL

Johan Mårtensson, 22, Gais, är sannolikt förlorad till Utrecht.

I helgen slutförhandlar klubbarna. Övergångssumma: kring 15 miljoner kronor.

– Jag tror vi kan bli överens, säger sportchefen Mats Persson.

Gais får enligt källor 15 miljoner för Mårtensson.

Det holländska mittenlaget, som har som ambition att vara ett topplag i Eredivisie till 2013, har studerat Gais och U21-landslagsmittfältaren under en längre tid.

För ett par veckor sedan scoutade assisterande tränaren Jan Wouters Mårtensson på plats på Gamla Ullevi och förra veckan såg sportchefen Foeke Booy Mårtensson live.

Då bestämde sig Utrecht definitivt för att gå vidare.

”Fått förfrågan”

– Vi har fått en officiell förfrågan från Utrecht. De vill köpa Johan Mårtensson, säger Gais sportchef Mats Persson till Sportbladet.

– Men vi har inte börjat förhandla. Vi ska göra det. Utrecht vill lösa det här så fort som möjligt och eventuellt pratar vi med dem i morgon (lördag), säger Mats Persson, som inte vill spekulera i någon övergångssumma.

Vad tror du om möjligheterna att det blir en övergång?

– Jag tror vi kan bli överens.

Priset: 15 miljoner

Enligt Sportbladets holländska källor är Utrecht redo att betala kring 15 miljoner kronor för Johan Mårtensson, som har 1,5 år kvar på kontraktet med Gais.

I fredagens upplaga av De Telegraaf säger Foeke Booy:

– Mårtensson är en väldigt seriös kandidat för vår klubb. Vi föredrar att köpa holländska spelare, men det här är en spelare som skiljer sig från mängden.

Johan Mårtensson kan komma att spela sin sista match för Gais i eftermiddag borta mot Gefle innan han ansluter till Erwin Koeman-tränade Utrechts försäsong.

ARTIKELN HANDLAR OM