”Vi hade vunnit om jag spelat förra matchen”

Celik tillbaka - som hjälte

FOTBOLL

Avstängd senast – då blev det förlust mot Gefle.

Nu var Marvan Celik tillbaka på planen och sänkte samma motstånd.

– Vi hade vunnit om jag spelat förra matchen också, säger Gais-hjälten som bröt Gefles svit på åtta raka matcher utan förlust.

För en vecka sedan spelade Gefle IF ut Gais på bortaplan. Åtminstone i första halvlek. Men 3–0 redan efter 20 minuter blev till sist 3–2 till succélaget.

Men då hade ju trots allt inte Gais sin skyttekung Mervan Celik med.

– Precis, för då hade vi vunnit, säger Gais mittfältare, som sköt det matchvinnande målet på straff under lördagens returmöte.

Men det var röriga situationer det kom att snackas om efteråt.

Efter en första halvlek med både ett spelövertag och ett ledningsmål för gästerna var det egentligen i upptakten av andra halvlek som det hettade till.

Mård fick rött kort direkt

I matchens 54:e minut skickade Olof Mård upp en hand i ansiktet på Alvaro Santos och Geflemittbacken fick rött kort.

Publiken buade åt både domare och Santos, som bland åskådarna på Strömvallen ansågs ha filmat.

– Jag gick bara in i en närkamp, sedan fick jag en hand i ansiktet, säger Santos.

– Han kom in med hög fart mot mig efter att jag spelat i väg bollen. Jag hade inga intentioner att skada honom, men jag tycker att han förstärker hela situationen, säger Mård.

Men bara minuten efter det röda kortet byttes visslandet ut mot jubel. Hemmalaget kompenserades med en tveksamt dömd frispark när Jonas Lantto snubblade på bollen strax utanför offensivt straffområdet.

Lantto slog frisparken som sedan glödhete Mikael Dahlberg nickade in returen på.

Omotoyossi dödade matchen

Men hjälterollen var ändå vikt åt Mervan Celik. I den 79:e minuten gav han Gais på nytt ledningen på straff innan mittfältskollegan Razak Omotoyossi dödade matchen drygt sju minuter senare när han placerade in 3–1.

– Gefle är som robotar. De trycker bara på en knapp och kör. Men vi har så många skickliga anfallsspelare att de inte kunde stå emot oss. Det känns fantastiskt skönt med tre poäng, säger Celik.

Gefletränaren, Per Olsson, hade en annan teori om varför sitt lag förlorade – för första gången på åtta matcher:

– Vi brukar få en utvisning, typ var tredje år. Och lika sällan får vi straffar mot oss. Det var många ovanliga saker som fällde oss i den här matchen.

TT