”Det är svårt för mig”

Omotoyossi om att vara förpassad till bänken

FOTBOLL

Det är tuff konkurrens om anfallsplatserna i Gais.

I dag krossades Örebro med 4–1 – efter fyra olika målskyttar.

– Det är en del av fotboll, säger Razak Omotoyossi om livet på bänken.

Foto: Bildbyrån
Omotoyossi.

När Razak Omotoyossi skrev på för Gais såg det ut som att han och Alvaro Santos skulle bli det naturliga valet i anfallet.

Men innan Omotoyossi blev spelklar hade en viss brasse skrivit på – Wanderson. Därför har tiden i Gais mest handlat om inhopp i matchernas slutskede för Omotoyossi.

”Det är en del av fotboll”

– Jag har försökt mitt bästa för att komma in och göra någonting, det är väldigt svårt att komma in sista 20-30 minuterna och göra mål, men jag har försökt mitt bästa och nu känns det som jag är i bra form för att kunna göra något bra, säger han till Canal Plus

Var det svårt när du kom hit och hade så tuff konkurrens?

– Det är en del av fotboll, ibland går det rätt och ibland går det fel. Det är saker man måste ta sig igenom i livet, även om man spelar i Real Madrid där det också är tuff konkurrens. Det är svårt för mig, men samtidigt måste jag vara professionell mot tränaren.

I dag visade han att inhopparformen är god då han kom in, visade styrka mot Örebroförsvaret, och spikade slutresultatet till 4–1.

Wanderson bakom vändningen

Innan dess var det faktiskt Örebro som tog ledningen när Robin Staf kunde rulla in bollen efter en spelvändning.

Vändningen låg Wanderson bakom. Först sköt att ett misslyckat skott som i stället blev en klockren framspelning till Eric Bassombeng som enkelt kunde vricka in 1–1. 2–1 gjorde Wandersson själv via ett utmärkt placerat skott.

Gais tredje mål gjorde Alvaro Santos på straff och på bänken satt tränare Alexander Axén och njöt.

– Vi har kvalité med de två däruppe, ur ingenting egentligen gör de 2–1. Sedan är det bra kontroll och vi får vi det precis dit vi vill, säger Axén till Canal Plus.