Ny succé – nu vill Gais förlänga

Oviss framtid för Wanderson och Omotoyossi

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Wanderson såg till att vända 0–1 till 2–1 mot Örebro.

Nu vill Gais få stjärnbrassen att stanna.

– Det kan bli att hyreskontraktet förlängs. Det kan också bli att vi köper loss honom, säger sportchef Mats Persson.

Gais stod för årets kanske främsta värvning när man lyckades få till ett lån av stjärnbrassen Wanderson precis innan den allsvenska säsongen skulle börja.

Det har blivit succé – på 16 matcher har han gjort fem mål och nio framspelningar vilket innebär att han varit inblandad i hälften av Gais 28 mål.

Lysande placering

I dag låg han bakom Gais vändning från 0–1 till 2–1 när han först spelade fram Eric Bassombeng till 1–1 och sedan själv gjorde 2–1 med en lysande placering.

Framtiden är dock oviss. Det nuvarande lånekontraktet går ut den 3 augusti och nu jobbar Gais för fullt för att komma i kontakt med brassens saudiarabiska klubb Al Ahli.

– Nu har vi en svensktalande kontakt i Dubai som vi hoppas ska kunna hjälpa oss att få prata med klubben under kommande vecka, säger Mats Persson till TT.

”Kanske kan jag stanna”

Wanderson till TT:

– Al Ahli har semester nu, men klubbens president kommer kanske till Paris i veckan. Vi måste sätta oss ner och prata alla, jag, Gais och Al Ahli.

– Kanske kan jag stanna säsongen ut, kanske längre. Jag vet inte.

Även anfallspartnern Razak Omotoyossis framtid är osäker. Om två veckor går uppehållstillståndet ut och Gais berättade för en vecka sedan för TT att man fortfarande inte hade sökt om förlängning.

Omotoyossis tid i Gais har mest handlat om inhopp – liksom i dag. Denna gång blev det lyckat då han kom in och gjorde sitt andra mål för säsongen.

”Det är svårt för mig”

– Jag har försökt mitt bästa för att komma in och göra någonting, det är väldigt svårt att komma in sista 20-30 minuterna och göra mål. Men jag har försökt mitt bästa och nu känns det som jag är i bra form för att kunna göra något bra, säger han till Canal Plus

Var det svårt när du kom hit och hade så tuff konkurrens?

– Det är en del av fotboll, ibland går det rätt och ibland går det fel. Det är saker man måste ta sig igenom i livet, även om man spelar i Real Madrid där det också är tuff konkurrens. Det är svårt för mig, men samtidigt måste jag vara professionell mot tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM