”Det vore kittlande”

Conny Karlsson på väg ta över Gais efter Axén: ”Fått intresseförfrågan”

Alexander Axén (till vänster) har lämnat bottenlaget Gais.
FOTBOLL

Gaisledningen togs inte på sängen av Alexander Axéns avgång.

Redan i fjol diskuterade man en tänkbar ersättare – som nu kan bli Conny Karlsson.

– Några av namnen på den listan finns fortfarande i våra tankar, säger sportchefen Mats Persson.

– Det vore en kittlande utmaning, säger Conny Karlsson.

Foto: THOMAS JOHANSSON
GULDTRÄNARE 2011 Conny Karlsson jublar i samband med HIF:s guldfirande förra hösten. Nu är Karlsson aktuell för ett nytt lag.

På gårdagens träning meddelade Alexander Axén sina spelare att han avgår som tränare för nästjumbon Gais. En tre och ett halvt år lång epok hade kommit till ett slut.

– Jag är normalt sett en rätt blödig person, så det var tufft att säga hejdå till spelarna. Men samtidigt, efter att ha lagt ihop plus och minus, så känns det som att det här beslutet är bäst för mig och Gais, säger Alexander Axén om en säsong där nästjumbon bara tagit en seger på 15 matcher.

”Började förbereda”

Även om Axéns avgång kom bara ett dygn före kvällens hemmamatch mot Malmö har Gais ledning sett den komma.

Sportbladet kan avslöja att tänkbara ersättare till Axén diskuterades redan förra sommaren när Alexander Axén gjorde succé och förde laget till en femteplats i allsvenskan.

– När vi gick som bäst i fjol dök det upp andra klubbar som var intresserade av Alex, och eftersom vi riskerade att tappa honom började vi förbereda oss, säger Mats Persson.

Lista med namn

En lista med tänkbara kandidater togs fram.

– Och några av de namnen för vi fortfarande resonemang kring. Ambitionen är att presentera en ny tränare till veckan, varken Kjell (Pettersson, assisterande tränare) eller Roland (Nilsson, extra resurs) vill ha det uppdraget, säger Mats Persson.

I stället kan Helsingborgs förre guldmakare Conny Karlsson ta över Gais.

– Jag har haft samtal med Gais och fått en intresseförfrågan från dem. Mer än så är det inte i nuläget, men självklart vore det en kittlande utmaning med tanke på tabelläget, säger Karlsson.