”Dusan Djuric måste växa ur blöjorna”

Klicka på bilden för att få den i större format.
FOTBOLL

AIK

Nebojsa Novakovic, ass. tränare.

– Halmstad är alltid svåra att tippa. Ena året vinner de guld, nästa år är de nära

att åka ur. Det är

inte så stor skillnad på att hamna i botten eller att hamna i toppen i allsvenskan som man kanske tror. Jag tror att Halmstad är mycket bättre i år, men de är fortfarande svåra att tippa.

Brommapojkarna

Claes Eriksson, tränare.

– Jag tror att de blir bättre i år. Varför? För att Janne Andersson får jobba vidare efter sina idéer och att han har sitt lag på plats från start. Det betyder mycket när de nu ska hitta stabiliteten från början av säsongen.

Djurgården

Paul Lindholm, ass. tränare.

– De underpresterade i fjol i jämförelse med den potential som finns i truppen. Jag tror att de kommer att göra bättre ifrån sig i år. Jag gillar hur de tänker i Halmstad. De är nytänkande på det sättet att de ser lösningarna och inte problemen.

Örebro

Patrick Walker, tränare.

– Fick kriga förra året, men de klarade sig bra till slut. Jag tror att det blir ett stabilt lag av Halmstad i år. De har lärt sig mycket av fjolåret, det är jag övertygad om. Att Magnus Arvidsson och Mikael Rosén är på plats från start nu är absolut en fördel. När man värvar spelare samtidigt som man är i en jobbig position så är det svårt att få det att fungera.

Gais

Roland Nilsson, tränare.

– Jag pratade nyligen med Janne och han kände att de låg bra till. De hade problem med skador förra året och det tar också ett tag för spelarna att hitta rätt när de kommer in som nya i laget som Arvidsson gjorde förra sommaren. Halmstad är ett lag som brukar vara med ganska högt uppe och hittar de bara tryggheten så kan det bli så i år också.

Gefle

Per Olsson, tränare.

– Hade svårt att göra mål i fjol, men de gjorde sina värvningar under sommaren och nu är de på plats från start. Stommen i truppen finns där så de ligger ett halvår före i sina förberedelser. De har helt enkelt ett bättre läge i år. Ajsel Kujovic kan höja sitt spel ytterligare en nivå. Dusan har präglats av hur det har gått för laget och det blir ett väldigt tryck på en sådan spelare.

Kalmar

Nanne Bergstrand, tränare.

– De behöver bryta en trend nu, annars är risken att de blir fastlåsta på den undre halvan av tabellen. De har flera unga spelare som måste kliva fram om det ska bli bra i år. Dusan måste nu visa att han klarar av att ta ansvaret.

Halmstad

Tony Gustavsson, tränare.

– Jag var lite förvånad över problemen de hade förra året. Jag ser Janne Andersson som något av en omställningens mästare. Nu har man testat ett

3–5–2-system under försäsongen och det blir spännande att se om de vågar spela så och i sådana fall om Janne hinner tydliggöra rollerna i truppen. Annars känns det som om de är betydligt bättre förberedda i år.

Malmö

Sören Åkeby, tränare.

– De hade det tungt i fjol och det är svårt att säga om de blir bättre. Halmstad klarar sig alltid kvar och att de har sina värvningar på plats tidigt i år är så klart en fördel, det är det för alla lag. De är kanske lite vassare i år, men det är svårt att veta redan nu.

Helsingborg

Stuart Baxter, tränare.

– Jag känner Janne väl och han är en envis tränare som vet vad han vill. Han är säkert inte alls tillfredsställd med förra året och hur det gick. Därför är han säkert också revanschsugen. Entusiasmen finns där. Ajsel Kujovic är en spännande spelare som slog igenom med dunder och brak. Nu ska han följa upp det.

Elfsborg

Magnus Haglund, tränare.

– Hade det svårt förra året. I år blir Halmstad klart bättre. De kommer definitivt att tillhöra den övre halvan av tabellen. Magnus Arvidsson kan höja sig ytterligare och Ajsel Kujovic och Emra Tahirovic är spännande spelare. De har det bättre förspänt på forwardssidan i år. Dusan Djuric har mycket kvar att plocka fram. Det är tyngre att bära hans roll när det är jobbigt för laget.

Göteborg

Stefan Rehn, tränare.

– De har tappat flera tunga namn de senaste säsongerna, men jag trodde ändå att de skulle vara bättre än de var förra året. Nu har de gjort några nyförvärv under vintern, men jag vet inte hur bra de är. Halmstad kan få problem i år också.

Trelleborg

Conny Karlsson, tränare.

– Halmstad hade ju en förfärlig säsong förra året när de inte kunde göra mål i början. Jag är inte helt säker på om de blir en fågel eller fisk. Rullar det in ett par bollar i början av säsongen, några viktiga mål så kan de bli ett topplag igen.

Experterna

Trolig startelva

Läs även:

Enkät: , Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM