Kanonmål räddade poäng

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Halmstads Emil Salomonsson krutade in 1–1 hemma mot Trelleborg.

Förklaringen till drömträffen?

Ett kastanjeträd och kossorna i Örkelljunga.

Halmstad såg ut att gå mot ännu ett nederlag. Då fick Emil Salomonsson bollen ett par meter utanför straffområdet.

– Någon ropade "skjut", då gjorde jag det och såg bollen segla in. Det var ren och skär glädje, sade han.

Den offensive högerbacken rusade direkt till sin tränare Josep Clotet Ruiz och flög in i hans famn.

– Efter familj och vänner är han den som betyder mest för mig just nu. Han har gjort mig till en bättre spelare och det kändes naturligt att ära honom, menade Salomonsson.

Korna såg på

Han passade dessutom på att hylla några mer oväntade ingredienser till kanonmålet i den 74:e minuten.

– Vi hade ett kastanjeträd i trädgården där jag växte upp. Det blev som en mur eller målvakt och jag fick alltid skjuta förbi det. Det hade jag nytta av i dag. Och jämte huset i Örkelljunga stod korna och tittade på, jag har verkligen gått den långa vägen, skrattade Salomonsson.

Länge såg det dock ut som Viktor Noring skulle ikläda sig hjälterollen. Trelleborgs målvaktstalang som inledningsvis haft det lite motigt i allsvenskan med både hjärnskakning och en rejäl lårkaka. Men mot Halmstad var 20-åringen länge omutlig. Han parerade fina avslut av bland annat Shkodran Maholi och Jose Zamora.

– Jag fick jobba på ordentligt i dag och jag börjar komma igång även om jag fortfarande känner av lårskadan som jag fick mot Norrköping, sade Noring.

Lagt Fulham bakom sig

Den uteblivna övergången till Fulham och andra eventuella proffsrykten har målvakten lagt bakom sig.

– Det är ingenting jag tänker på. Nu är det Trelleborg som gäller och att försöka spela så bra som möjligt, sade han.

Trelleborgs mål stod mittbacken Thommie Persson efter ett svagt ingripande av hemmalagets målvakt Nauzet Perez. Poängen var skåningarnas fjärde på de två senaste omgångarna.

– Det är jag så klart nöjd med men vi har mycket att fundera över. Vi gör en riktigt dålig fotbollsmatch, en av de sämre vi levererat och långt under vad man kan begära, suckade Trelleborgs tränare Tom Prahl.

FAKTA

Halmstad–Trelleborgs FF 1–1 (0–0)

0–1 Thommie Persson (49), 1–1 Emil Salomonsson (74).

Varning, Trelleborgs FF: Thommie Persson.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 4 331.

Halmstad (4–4–2): Nauzet Perez – Emil Salomonsson, Johnny Lundberg, Tomas Zvirgzdauskas, Kujtim Bala – Jose Zamora (Ryan Miller 87), Jonas Saevarsson, Ivan Diaz (Anel Raskaj 82), Michael Görlitz – Shkodran Maholi (Raul Ruiz 53), Marcus Olsson.

Trelleborgs FF (4–5–1): Viktor Noring – Johan Nilsson Guiomar (Andreas Wihlborg 70), Thommie Persson, Tuomo Turunen, Jonathan Asp – Mattias Adelstram (Tobias Mattson 86), Ibrahim Koroma (Erdin Demir 46), Marcus Pode, Magnus Andersson, Joakim Nilsson – Fredrik Jensen.

Pär Andersson/TT