Hjärnsläppet

Perez utvisad efter Hellquists psykning: ”Använde spanskan jag lärt mig i skolan”

Foto: Pontus Ferneman
”Han ska bestraffas” Halmstads tränare Pep Clotet Ruiz var ursinnig på sin målvakt, Nauzet Perez, efter det röda kortet som han drog på sig. ”Det är inte tillåtet i fotboll. Han ska aldrig göra så. Jag skäms som coach för hans attityd. För mig är det inte professionellt”, sa Pep.
FOTBOLL

Det verkade som en oprovocerat hård hämnd för en glidtackling.

Men Halmstadmålvakten Nauzet Perez slag som avgjorde krismatchen kom efter att Djurgårdaren Philip Hellquist tidigare varit på honom fysiskt och verbalt.

– Jag använde spanskan jag lärde mig i skolan, säger Hellquist.

I 35 minuter hände igenting på Stockholms stadion.

Sedan satsade Philip Hellquist hårt mot Halmstadmålvakten Nauzet Perez. Glidtacklingen såg ut att träffa, men domaren agerade inte och bollen rann därifrån. Då sopade Perez till Hellquist i ansiktet och visades ut.

På straffen satte Kennedy Igboananike 1–0, som till sist blev en bekväm 2–0-seger för Djurgården.

Efteråt var Halmstadtränaren Pep Clotet Ruiz ursinnig på sin målvakt.

”Amatörmässigt”

– Det är rött kort. Han ska bestraffas. Det är inte tillåtet i fotboll. Han ska aldrig göra så. Jag skäms som coach för hans attityd. För mig är det inte professionellt, det är amatörmässigt. Jag skäms. Det sa jag till domaren i halvtid, sa han, men la också till:

– Den andra killen lurade domaren.

Kampen började egentligen en minut före utvisningen. Samma tvåspelare gruffade och Hellquist gjorde sitt bästa för att få målvakten ur balans.

Som att plocka fram gamla språkkunskaper.

– Från skolan kan jag spanska. Så efter de tre första smällarna var jag på honom på spanska. Jag sa ”men varför?”, ”vad gör du?” och ”varför slår du mig?”.

Hur tog han det?

– Han reagerade inte riktigt. Men i situationen direkt efter tappade han allt och slog till. Då sa jag ingenting. Då gick jag bara ner, säger Djurgårdsspelaren.

Otur att domaren såg

Nauzet Perez flydde från omklädningsrummet in i spelarbussen, utan att möta media. När han ändå lämnar bussen för att svara på två frågor för Sportbladet berättar han om hur den första duellen fick honom ur balans.

– Vi hade haft närkontakt i den spelsekvensen. I nästa sparkade han mig på nytt. Då vidrörde jag honom i ansiktet och hade oturen att domaren såg och visade mig det röda kortet, säger han.

Hur kändes det just då?

– I den stunden tänkte jag bara på att gå och duscha. I morgon får vi se vad som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM