Halmstad sparkar fiaskospanjorer

Krislösningen – målvakt och mittfältare lämnar klubben

FOTBOLL

Den spanska satsningen gick inte fullt som Halmstad hade hoppas.

Den allsvenska jumbon sparkar fiaskovärvningarna Nauzet Perez och Ivan Diaz.

Nu tittar man efter ersättare.

– Det är klart att det inte skulle vara fel med nyförvärv, säger ordförande Göran Johansson till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån
Nauzet Perez sänkte Hellqvist – och sitt Halmstad.

Halmstad ligger sist i allsvenskan med blott fem poäng på åtta omgångar – och i dag åkte man ur svenska cupen efter 0–3 mot Malmö FF hemma på Örjans Vall.

Redan nu vidtar klubben åtgärder för det krisartade läget. I dag meddelade man att spanjorerna Nauzet Perez och Ivan Diaz lämnar klubben.

– Vi har haft ett samtal och konstaterat att det här är det bästa både för dom och för klubben, säger Göran Johansson.

Onödig utvisning

Johansson berättar i ett att de två inte har funnit sig tillrätta i Sverige och att även spelarna ville avbryta.

I den allsvenska matchen mot Djurgården drog målvakten Nauzet Perez på sig ett minst sagt onödigt rött kort när han slog ned Philip Hellqvist vilket föranledde att laget förlorade med 0–2. Sedan dess har Perez inte spelat och han kan utan tvekan läggas in i kategorin bland inte helt lyckade värvningar.

– Det gäller båda och då är det de här bakomliggande problemen som förmodligen har stört killarna i deras fotbollskarriär. Och då finns det ingen anledning att älta detta, vi gör processen kort i stället och när de vill hem så är det inte mycket att prata om, säger Johansson.

”Hade lika gärna kunnat vara brassar”

– Det är killar vi inte har köpt heller så det ligger inga investeringar, då är det lättare att avsluta. Sen får vi se oss om efter alternativ här framöver när det öppnar.

Innebär detta att ni tvivlar på den spanska satsningen?

– Det hade lika gärna kunnat vara två brassar eller från något annat ställe som inte lyckats så jag tror inte man ska säga att det är det spanska spåret. Nu har vi ju kvar tre killar från Real Madrid som är jätteduktiga till och från. De börjar hitta rätt och trivs jättebra både i Sverige och föreningen så det är helt annorlunda med de killarna.

Ska det in två nya nu?

– Vi tänker brett nu som alla klubbar gör så här dags, då funderar man vad man behöver och vad som är möjligt. Men det är ingenting bestämt ännu.

Kan det bli aktuellt med nya spanjorer?

– Det har jag svårt att se. Jag har svårt att se ska komma ytterligare nya, nu har vi tre kvar som är kvar i alla fall fram till juli och kanske ytterligare någon månad.  Sen får vi se hur vi lägger pusslet. Man ska se till helheten, det går inte att rycka i enskilda bitar utan det ska in i ett större sammanhang alltihopa.

FAKTA

Halmstads spanska satsning

Till denna säsong tog Halmstad in inte mindre än sex spanjorer i föreningen:

Tränaren Josep Clotet Ruiz, närmast från Malmö FF.

Raúl Ruiz, lån från Real Madrid.

Zamora, lån från Real Madrid.

Javi H, lån från Real Madrid.

Nauzet Perez, närmast från AD Ceuta.

Ivan Diaz, närmast från Leganes

ARTIKELN HANDLAR OM