Stjärnans krav på klubben: ’Vi måste värva nu’

Halmstads kris allt djupare

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Deppigt Det var inga glada miner från hemmalaget på Örjans Vall i går efter ännu en förlust.
FOTBOLL

HALMSTAD. Ny förlust och fast i botten.

Då kräver både tränare och spelare förstärkningar.

– Vi måste värva, säger anfallaren Marcus Olsson.

Marcus Olsson.

Halmstad började piggt mot AIK på hemmaplan och gjorde tidigt 1–0 på straff genom Joe Sise. Men sedan vände AIK och vann med 3–1.

– Vi gör alldeles för många misstag i defensiven. Då kan vi inte vinna sådana här matcher. Det är helt enkelt för dåligt, säger Marcus Olsson.

”Vi räcker inte till”

Halmstad har bara sju poäng efter 15 omgångar och är tabelljumbo. På presskonferensen efter förlusten i går gav pressade tränaren Pep Clotet Ruiz sin syn på situationen i klubben.

– När vi gör så många misstag som i dag kan vi inte rubba ett lag som AIK. Så är det bara. Stämningen i truppen är bra och spelarna gör precis allt de kan. Jag slåss tillsammans med dem, men det är bara att inse att vi inte räcker till. Vi måste värva nya spelare, säger spanjoren.

Marcus Olsson håller helt med sin tränare och tycker att klubben bör plocka in en handfull nyförvärv.

– Fem stycken har ju lämnat (spanjorerna), så därför behöver vi fem nya. Vi måste ha bättre konkurrens i laget. Samtidigt är vi som spelar nu fast beslutna om att vända det här.

Vill inte köpa nytt

Vad säger klubben?

– Att de inte vill köpa någon spelare, men kanske låna någon eller några. Det är 15 omgångar kvar och många poäng att spela om. Vi ska kunna greja det, men då krävs det att vi börjar vinna nu, säger Marcus Olsson.

Sportbladet har sökt Halmstads klubbdirektör Mikael Kaller för en kommentar.

FAKTA

HALMSTAD I HALVTID

Positivt: Det finns ingenting positivt att säga om HBK just nu.

Negativt: Tja, laget har tagit sju poäng på 15 matcher. Den ­spanska satsningen blev ett monumentalt fiasko.

Tränarens kommentar: ”Vi är naturligtvis allt annat än nöjda. Vi har helt enkelt inte räckt till och vi gör för många misstag. Samtidigt gör vi allt vi bara kan för att vända det här. Men vi behöver nya spelare, så är det bara.”

Sportbladets kommentar: Det är bara att skriva under på det Pep säger. Blir det inga nyförvärv kommer Halmstad att spela i Superettan nästa år. Truppen räcker kort och gott inte till. Det måste klubbledningen inse.

ARTIKELN HANDLAR OM