– Det blev svårt för spanjorerna

Marcus Olsson om Halmstads misslyckade spanska satsning

FOTBOLL

Inför säsongen pratades det om en spansk revolution i Halmstad med en tränare och fem spelare från den iberiska halvön.

I dag fick Josep Clotet Ruiz sparken – och nu är den sista spanjoren borta och revolutionen död och begraven.

– Spanjorerna var bra spelare, men de kom aldrig riktigt in i det, säger Marcus Olsson till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Marcus Olsson.

Halmstad parkerar som solklar jumbo i den allsvenska tabellen. När halva säsongen är spelad ligger klubben sju poäng bakom Mjällby på femtonde plats, och frågan många ställde sig var inte om tränaren Josep Clotet Ruiz skulle få sparken, utan när.

Svaret blev: i dag.

Något som gjorde Marcus Olsson både förvånad och besviken.

Spanska vägen fel

– Jag var och lämnade brorsan (Martin) i Köpenhamn och fick precis reda på det. Jag blev förvånad, och det är tråkigt. Jag tycker han var en riktigt bra tränare och en bra person, men nu har styrelsen kommit fram till det här. Det är synd att vi inte fått resultat med oss, säger Marcus Olsson.

Han är dock tveksam till om den spanska vägen var rätt väg att gå.

– Spanjorerna var riktigt bra spelare, men alla kom inte in i det. De har mer temperament än svenskar och då blir det svårt för dem. De kunde bli förvånade över att de fick gult om de sparkade bort bollen och det fungerar inte i längden, säger Olsson.

Spelarna bär stort ansvar

Samtidigt är han ödmjukt medveten om att alla spelarna bär ett stort ansvar för vårens fiasko.

– Tränaren är där för att ge oss instruktioner, men det är vi som måste leverera på planen. Det här är vårt fel också. Men nu måste vi tänka positivt och kolla framåt. Det är 15 matcher kvar och vi har en bra allsvensk trupp.

Vad är det som gått fel?

– Vi har kommit in i en negativ spiral. I vissa matcher får vi skylla oss själva. När man inte gör mål så sätter det sig i huvudet, man tänker för mycket. Men nu måste vi gå vidare och se framåt.

Nu tar istället U21-tränaren Jens Gustafsson över huvudansvaret.

– Jens ska vara riktigt bra och vi kommer ge honom vårt fulla stöd. Han är som Pep, han vill spela fotboll. Jag ser fram emot det. Nu måste vi som lag gå vidare och ge hundra procent för klubben. Det är upp till oss att lösa det här nu.