Doldis ska rädda HBK

Jens Gustafsson, 32, tar över den allsvenska krisklubben

FOTBOLL

Jens Gustafsson är mannen ska lyfta Halmstad från den hopplösa jumboplatsen.

Då litar han på eget driv och engagemang, kollegornas erfarenheter samt en comebackande 35-åring med en speciell personlighet.

– Micke Svensson har en alldeles unik vinnarskalle, säger HBK:s nye tränare.

Foto: Foto: SCANPIX
Saknar Rutin Jens Gustafsson är mannen som ska lyfta superjumbon som just nu släpar rejält i tabellen.

Det blev en doldis från de egna leden som tar över Halmstad efter Josep Clotet Ruiz. Jens Gustafsson, 32, går direkt från jobbet som U21-ansvarig till den allsvenska hetluften. Uppdraget är förstås givet: att vända förlusttrenden så snabbt som det bara går.

– Det finns ingenting annat som gäller än att göra allt i vår makt för att göra resultat, säger han.

Göran Johansson (HBK:s ordförande) beskriver dig som en modern tränare.

– Det var som fan, ha ha.

Vad betyder det?

– Det betyder en sak för dig, en sak för Göran och en sak för en annan. För mig är det spela en passningsorienterad fotboll med mycket rörelse. Sen kan förstås vara hur modern man vill – man måste också se över spelsättet för att göra snabba resultat. Det måste man ta hänsyn till.

Vad har klubben sagt till dig? Är du den långsiktiga tränarlösningen?

– Först och främst ska jag gå och in och hjälpa nuvarande situation och sen får vi utvärdera efter hand. Samtidigt är jag inte på väg att dö nu – jag är i ett tidigt skede av min tränarkarriär – så förhoppningsvis kan vi ha ett långt förhållande, jag och Halmstad. Det hoppas jag att de vill.

”Ödmjukhet”

Vid sin sida kommer Jens Gustafsson att ha Anders Smith (tidigare lagledare) och Torbjörn Arvidsson (som fungerat som individuell tränare). Men exakt vilka titlar hans kollegor kommer att ha är inte särskilt

viktigt för den nye HBK-tränaren.

– Om vi ska kunna lyfta måste vara ödmjuka inför varandras erfarenhet. Är det någon som jag saknar är det ju det. Däremot har jag ett jävla engagemang och vill lära mig väldigt mycket, men både Tobbe och Ante kommer med att bidra med sin erfarenhet.

En annan HBK:are som varit med ett tag är Michael Svensson. Men trots åldern räknas den tidigare assisterande tränaren – som gjort två matcher i reservlaget – numera enbart som spelare.

”Han är unik”

– Ja, om du kallar Micke Svensson för fotbollsspelare (skratt). Nej, men skämt åsido – han kommer att göra en oerhörd nytta för oss. Vi behöver honom både i omklädningsrummet och på plan. Han har en alldeles unik vinnarskalle, säger Gustafsson.

ARTIKELN HANDLAR OM