Kalmar-lånet gör succé i Halmstad

Två frisparksmål från Fagercrantz när HBK tog kliv närmare allsvenskan

Foto: TV4 Sport
Kristoffer Fagercrantz gör 1-0 på en mäktig frispark.
FOTBOLL

Kristoffer Fagercrantz gör stor succé i Halmstad. Mittfältaren gjorde två frisparksmål när HBK besegrade Brage med 4-0 och gick upp på allsvensk plats i superettan.

Kristoffer Fagercrantz var framgångsrik i superettan under flera år i Falkenberg och Jönköpings Södra. Det resulterade i ett fyraårskontrakt med allsvenska Kalmar FF inför säsongen 2011. Men succén uteblev och i början av augusti lånades Fagercrantz ut till Halmstad i superettan. Den 25-årige mittfältaren gjorde mål direkt i debuten och i fredagens match hemma mot Brage gjorde Fagercrantz 1-0 och 2-0 på frispark.

Det första ett stenhårt skott i krysset.

”Gjort rätt många sådana”

– Den sitter bra, jag fick en bra träff. Jag gjorde rätt många sådana mål när jag spelade i Södra (Jönköping), säger Fagercrantz till TV4 Sport.

HBK-tränaren Jens Gustafsson håller med:

– Det var ett väldigt snyggt mål, men jag är inte förvånad. Jag brukar få dra honom av träningen när han nöter, det är väl så att träning ger färdighet.

2-0-målet var något mer turligt, Fagercrantz frispark styrdes i mål via en medspelare i muren.

Brage stod upp bra i början av matchen, men tappade allt efter att Halmstad gjorde mål. Kristinn Steindorsson gjorde 3-0 och Antonio Rojas fastställde slutresultatet till 4-0 på straff.

I och med segern passerar Halmstad Brommapojkarna upp på andra plats i tabellen. BP, som ligger två poäng bakom, har en match mindre spelad och möter Umeå borta på måndag.

FAKTA

Halmstad–Brage 4–0 (3–0)

1–0 Kristoffer Fagercrantz (26), 2–0 Antonio Rojas (30), 3–0 Kristinn Steindórsson (40), 4–0 Antonio Rojas (61 str).

Publik: 2 448.