Ljungberg blir huvudpartner till HBK

Foto: PRIVAT
Fredrik Ljungberg med sitt namn på nya matchtröjan.
FOTBOLL

Fredrik Ljungberg avslutade sin långa och framgångsrika fotbollskarriär förra året.

I framtiden utesluter han inte en tränarroll.

– Jag har sagt att det är familjen som gäller ett litet tag sen får de återkomma, säger han till TT.

I augusti avslutade Fredrik Ljungberg karriären. Arsenal-profilens senaste projekt är att öppna en sportbar i centrala Halmstad och bli huvudpartner till Halmstad BK. HBK-spelarna kommer därmed att bära sportbarens logotype på sina matchtröjor under kommande säsong.

– Vi ville starta det här i Halmstad som är min hemort, men det kommer att finnas i andra städer efter det, säger Fredrik Ljungberg på telefon från London till TT.

Tankar om tränarroll

En flytt hem verkar inte aktuell, däremot finns intresse utifrån om att knyta till sig den förre mittfältaren som tränare.

TT: Så en tränarroll finns i tankarna?

– Först hade jag inte tänkt så mycket på det, men sen när folk från faktiskt rätt så stora klubbar i Europa ringde och frågade om jag kunde vara deras assisterande – för de gillar att spelare som kan lära ut spelförståelse generellt – funderade jag lite på det. Men jag har sagt att det är ingenting som kommer hända nu.

TT: Vilka länder handlar det om?

– Det är väl inget jag vill spekulera i. De har ringt, men jag har sagt att det är familjen som gäller ett litet tag sen får de återkomma och se om jag vill göra det eller ej.

"Hoppas de håller sig kvar"

Fredrik Ljungberg tog klivet ut i Europa via Halmstad BK. Den här säsongen är klubben tillbaka i högsta serien efter ett år i superettan.

– Vi hoppas att de håller sig kvar. De har jobbat starkt med ekonomin och en av sakerna som jag kanske pushat lite för – den sociala sidan – att involvera sig mer med staden har de börjat med.

Linus Lindahl/TT