Halmstad sumpade mot IFK Norrköping

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Så här ser nya Halmstad ut: Aggressivt duellspel, snabbt och vägvinnande passningsspel.

Resultatet mot Norrköping var inte lika kul: 0–0.

Halmstad gjorde sin kanske bästa match sedan återkomsten till allsvenskan förra året. Men effektiviteten räckte inte.

– Vi är nöjda med precis allting. Det finns bara en plump, och det är att vi inte gjorde mål, säger HBK-tränaren Jens Gustafsson.

– Visst kan vi ägna oss åt att vara besvikna över att vi inte vann. Jag tycker kanske att vi hade förtjänat sex poäng efter de här tre omgångarna.

Men laget har bara en enda poäng.

– Det kommer att rätta till sig och till slut kommer vi att få så många poäng vi förtjänar. Vi har en enorm tro på oss själva och är övertygade om att vårt nya mer passningsorienterade spel kommer att ge utdelning i längden.

Publiken på Örjans Vall fick se ett snabbt och exakt passningsspel som inte bara var sevärt. Det ledde också till rejäla målchanser.

King kung

Nye ghananen King Gyan höll hög klass i rollen som spelmotor – alltid spelbar och med hög andel korrekta passningar. Hans paraguayanske mittfältskamrat Antonio Rojas fick också mycket uträttat, bland annat några tunga skott.

Ett så här bra centralt mittfält hade HBK inte under hela förra året. Gyan och Rojas var inte bara skickliga med bollen. De var också aggressiva, jobbade stenhårt och vann i stort sett varenda närkamp.

– Så mycket dueller som vi förlorade i dag över hela planen, det vet jag inte om vi har varit med om förut, säger IFK Norrköpings tränare Janne Andersson.

Alla vinster man-mot-man gjorde att Halmstad ständigt kunde komma i nya snabba anfall – ofta tack vare enkla men smarta passningskombinationer.

Islänningen Gudjon Baldvinsson rusade sig fram till mängder av mållägen. Det var nästan underligt att han inte gjorde mål.

Jämnare efter paus

HBK samlade ihop tio avslut innan IFK Norrköping en bit in i andra halvlek fick iväg sitt första skott. Det säger en del om hemmadominansen.

Janne Andersson:

– Jag är en rätt snäll människa så jag skällde inte i paus. Ibland är det bättre att låta spelarna själva få tala om hur dåligt det är.

Norrköping jämnade ut matchen en aning i andra halvlek. De skapade kaos i hemmaförsvaret vid några hörnor och testade HBK-målvakten Stojan Lukic med några vassa skott.

FAKTA

Halmstad–IFK Norrköping 0–0

Varningar, Halmstad: Antonio Rojas. IFK Norrköping: Andreas Johansson, Alhaji Kamara.

Domare: Glenn Nyberg, Borlänge.

Publik: 3 640.

Halmstad (4–4–2): Stojan Lukic – Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam, Richard Magyar, Joseph Baffo – Johan Blomberg (Simon Silverholt 82), King Osey Gyan, Antonio Rojas (Kristoffer Fagercrantz 86), Kristinn Steindorsson – Gudjon Baldvinsson, Mikael Boman (Marcus Antonsson 76).

IFK Norrköping (4–4–2): David Mitov Nilsson – Nikola Tkalcic, Morten Skjönsberg, Marcus Falk Olander, Christopher Meneses – Alexander Fransson, Andreas Johansson, Rawez Lawan (Alhaji Kamara 67), Christopher Telo – Christoffer Nyman, Isaac Kiese Thelin (Lars Christian Krogh Gerson 67).

JAKOB LUNDBERG/TT

ARTIKELN HANDLAR OM