James Keene förstärker Halmstad

"Vi har inlett allsvenskan på ett icke önskvärt sätt och behöver en vitamininjektion"

FOTBOLL

Transferfönstret är stängt.

Men James Keene, 29, är klar för Halmstad efter att ha sökt dispens hos förbundet.

– Vi är glada för egen del och för hans del, säger tränaren Janne Jönsson till klubbens hemsida.

Foto: TT
James Keene förstärker Halmstad.

Halmstad har haft en svag inledning på årets allsvenska. På fyra matcher har det bara blivit en poäng.

Men nu får klubben ett offensivt tillskott, trots att transferfönstret stängt.

James Keene, som har tränat med klubben, har nu fått bifall på den dispens som klubben skickat in till Svenska fotbollförbundet.

– Vi är glada för egen del och för hans del. Det ska ju passa båda parter, och det vill jag tro att det här gör, säger Janne Jönsson, som är nöjd över att få en spelartyp som Keene.

– Han är allra bäst längst fram där han vill såra motståndarna med tajmade löp. Men går han på en kant får man både en offensiv samt en lojal defensiv arbetsinsats, säger tränaren.

Anledningen till bifallandet av dispensansökan är att Keene kunnat visa på att han aktivt sökt en ny arbetsgivare under den tid som transferfönstret var öppet, skriver klubben.

"Vitamininjektion"

29-åringen har tidigare spelat i bland annat Gais, Djurgården och Elfsborg, men var nu utan kontrakt – en förutsättning för värvningen.

HBK:s ordförande Tony Karlsson poängterar att affären inte tynger klubben ekonomiskt.

– Annars hade vi inte gjort detta. Det är en deal som bygger på andra saker än månadslön, för totalt sett handlar det om ytterst symboliska summor. Keene vill komma igång och spela fotboll och vi har inlett allsvenskan på ett icke önskvärt sätt och behöver en vitamininjektion. Med den erfarenhet, energi och karaktär Keene innehar kändes det väldigt intressant, säger Karlsson.

Keene kommer i första skedet att vara tillgänglig fram till uppehållet.

Halmstad möter Elfsborg på söndag, men Keene är inte spelklar till dess, då det tar några dagar innan alla papper är klara.